17 february 2019, 11:00 Styles of Moldovan dance views 15251
Mai multe străzi din Ungheni vor fi iluminate
17 february 2019, 11:00 Styles of Moldovan dance views 15251

Mai multe străzi din Ungheni vor fi iluminate

Mai multe străzi din municipiul Ungheni sunt în proces de modernizare, cu instalarea unui sistem eficient de iluminare publică. Lucrările sunt desfăşurate de primărie din bugetul local, transmite MOLDPRES.

„Ne concentrăm eforturile pentru a asigura iluminatul public în cartierele periferice ale orașului. De ani buni, locuitorii străzilor Dănuțeni și Nuferilor nu au avut lumină în spaţiul public. În urma lucrărilor executate, pe aceste străzi au fost instalate 27 de corpuri de iluminat, astfel încât cei care locuiesc aici să se simtă în siguranță pe timp de noapte", a declarat Lilia Bernic, viceprimarul municipiului Ungheni.

Potrivit viceprimarului, lucrările de extindere a iluminatului vor continua pe mai multe străzi din cartierul Ungheni – Vale, precum şi în alte zone ale municipiului.

Conform lui Ghenadie Ciobanu, specialist al Secţiei drumuri și gospodărie comunală din cadrul primăriei mun. Ungheni, sunt folosite becuri de tip LED care permit economisirea până la 50% din electricitate în comparație cu cele obișnuite şi au o durată de exploatare mult mai mare.

„În ultimii zece ani, mare parte a surselor financiare din bugetul local au fost direcționate spre menținerea sistemului de iluminat al orașului în stare funcțională, înlocuirea componentelor învechite cu cele moderne și extinderea rețelelor de iluminat urban. Una din prioritățile noastre este modernizarea sistemului de iluminat, or, în acest scop suntem în căutarea de soluții care ar permite dirijarea și controlul la distanță pentru a optimiza munca lucrătorilor din domeniu. De asemenea, încercăm să identificăm metode inovative prin care cetățenii să poată semnaliza unde nu este lumină", a explicat Alexandru Ambros, primarul municipiului Ungheni.

Lungimea totală a străzilor acoperite cu iluminat public stradal în municipiul Ungheni este de 105 km, sistemul fiind format din aproximativ 2500 de corpuri montate pe piloni.

Source: www.moldpres.md

Keywords:

Ungheni , iluminare

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1791
Populația:
9551 locuitori

Copceac este un sat şi comună din UTA Găgăuzia. Copceac este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 57 km de municipiul Comrat și la 164 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 9551 de oameni. Satul Copceac a fost întemeiat în anul 1791.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.