22 september 2017, 12:30 Styles of Moldovan dance views 5842
La Ungheni a fost lansat un proiect pentru prevenirea schimbărilor climatice
22 september 2017, 12:30 Styles of Moldovan dance views 5842

La Ungheni a fost lansat un proiect pentru prevenirea schimbărilor climatice

"Împreună pentru adaptarea la schimbările climatice" este genericul unui proiect lansat de Primăria municipiului Ungheni, cu susţinerea financiară a Ambasadei Lituaniei în R. Moldova.

Proiectul prevede mai multe activităţi regionale, printre care şi un concurs de idei pentru programe în vederea identificării măsurilor şi soluţiilor energetice prietenoase climei. Acesta va derula pînă pe data de 25 septembrie cu moto-ul "Alege să fii promotor al reducerii efectelor negative ale schimbărilor climatice". La concurs sînt invitaţi să participe grupuri de iniţiativă sau de elevi/tineri inventatori dintr-o instituţie din Ungheni, care vor prezenta machete sau desene tehnice.

"Scopul proiectului este de a stimula creativitatea şi inovaţia copiilor şi a tinerilor privind utilizarea raţională şi economisirea surselor de energie pentru atenuarea şi reducerea efectelor negative ale schimbărilor climatice. Concursul îşi propune să crească gradul de conștientizare al copiilor și tinerilor privind schimbarea de atitudine și comportament când utilizează sursele de energie, să promoveze cele mai bune idei de proiecte privind economisirea energiei în viața de zi cu zi prin acțiuni concrete și experimente practice", au afirmat surse de la Primăria Ungheni.

Totodată, în cadrul aceluiaşi proiect administraţia locală a iniţiat şi un concurs de desen cu tematica "Copii şi tineri – ambasadori împotriva schimbărilor climatice".

Proiectul „Împreună pentru adaptarea la schimbările climatice" este implementat de Primăria municipiului Ungheni în parteneriat cu municipalitatea districtului Joniškis din Lituania și are ca scop creșterea capacității administrative și nivelului de educație a populației privind atenuarea și adaptarea la schimbările climatice. Acest proiect va contribui la dezvoltarea și consolidarea capacităţilor administrative ale orașelor înfrățite Ungheni și Joniškis prin aplicarea, în parteneriat cu principalii actori comunitari, a unor instrumente noi și structuri consultative instituționalizate pentru a fi implementate soluții și măsuri concrete de atenuare și adaptare la schimbările climatice.

Source: moldpres.md

Keywords:

clima , proiect , Ungheni

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:

Populația:
3108 locuitori

Trinca este un sat şi comună din raionul Edineţ. Trinca este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Satul este situat pe rîul Drăghiște, la 25 km de orașul Edineț și la 40 de km de stația de cale ferată Lipcani. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 3108 oameni.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.