12 march 2018, 15:40 views 11136
Locuitorii Comratului, împotriva redenumirii străzii Lenin
12 march 2018, 15:40 views 11136

Locuitorii Comratului, împotriva redenumirii străzii Lenin

Mai multe grupuri de inițiativă din municipiul Comrat au început colectarea semnăturilor împotriva schimbării denumirii străzii principale din Lenin în Stepan Topal - primul bașcan al UTA Găgăuzia.

Despre aceasta a declarat pentru gagauzinfo.md, consilierul PCRM, Ana Bratunova, care a precizat că prin această petiție este solicitată și demisia președintelui consiliului municipal Comrat, precum și consilierilor care au adoptat decizia privind redenumirea străzii.

„Locuitorii municipiului Comrat susțin păstrarea memoriei lui Stepan Topal, însă sînt împotriva decomunizării după scenariul ucrainean", a menționat consilierul PCRM.

Grupurile de inițiativă planifică să aibă o întrevedere cu primarul Comratului, Serghei Anastasov, pentru a discuta despre acest subiect.

Source: radiochisinau.md

Keywords:

Comrat , strada

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1598
Populația:
377 locuitori

Dumbrăveni este un sat din cadrul comunei Vădeni, raionul Soroca. Localitatea se află la distanța de 16 km de orașul Soroca și la 149 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 377 de oameni. Satul Dumbrăveni a fost menționat documentar în anul 1598.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.