16 january 2015, 11:45 views 11087
La Comrat va fi inaugurat cel mai mare parc industrial din R. Moldova
Photo: moldpres.md
16 january 2015, 11:45 views 11087

La Comrat va fi inaugurat cel mai mare parc industrial din R. Moldova

Cel mai mare parc industrial din Republica Moldova se va deschide în municipiul Comrat pe data de 20 ianuarie, potrivit ex-primarului localităţii, Nicolai Dudoglo, transmite MOLDPRES.

Potrivit lui Dudoglo, deschiderea parcului a fost planificată pentru data de 20 ianuarie, în ziua Hramului oraşului Comrat cînd creştinii ortodocşi de rit vechi îl sărbătoresc pe Sf. Ioan Botezătorul. "Parcul va avea o suprafaţă de 50 de hectare şi va include peste 50 de întreprinderi ce vor oferi circa 2,5 mii de locuri de muncă. Investiţiile în această structură se estimează la aproximativ un miliard 800 de milioane de lei", a menţionat Nicolai Dudoglo, citat de portalul Gagauzinfo.md.

Politicianul a precizat că pînă în prezent au fost stabilite înţelegeri cu peste zece întreprinderi din Turcia, Rusia, Kazahstan, Ungaria, România, dar şi cu agenţi economici autohtoni care au acceptat să participe la activitatea parcului industrial de la Comrat.

"Există o singură condiţie – întreprinderile trebuie să aibă adresă juridică pe teritoriul UTA Gagauz-Yeri. Aceasta ne va permite să majorăm cu 100% bugetul autonomiei, dacă parcul va activa în deplină măsură", a subliniat fostul primar de Comrat, actualmente deputat în Parlamentul R. Moldova.

Source: www.moldpres.md

Keywords:

Moldova , industrie , Comrat

Comments

 (1)
  • #1 sokrat Reply Quote selected
    МУДРО !!!!!!   И  яркий  ПРИ МЕР   для  любой  КОАЛИЦИИ    из КИШИНЁВА !!!!!
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1905
Populația:
273 locuitori

Congazcicul de Jos este un sat din cadrul comunei Congazcicul de Sus, UTA Găgăuzia. Localitatea se află la distanța de 5 km de municipiul Comrat și la 105 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia constituia 273 de oameni. Satul Congazcicul de Jos a fost întemeiat în anul 1905.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.