14 march 2017, 11:45 Folk music views 6912
În oraşul Cahul a fost permisă împuşcarea cîinilor vagabonzi
14 march 2017, 11:45 Folk music views 6912

În oraşul Cahul a fost permisă împuşcarea cîinilor vagabonzi

Consiliul orăşenesc Cahul a permis, din 10 martie curent, împuşcarea cîinilor maidanezi din localitate. Acţiunea va fi efectuată prin folosirea armelor de foc, ca urmare a unui contract al autorităţilor cu Asociaţia teritorială a Vînătorilor şi Pescarilor, informează MOLDPRES cu referire la presa locală.

Decizia aleşilor locali de la Cahul a fost motivată de un caz de rezonanţă produs în oraş la 23 februarie curent. Atunci o fetiţă de 10 ani a fost atacată de o haită de cîini vagabonzi, fiind spitalizată cu mai multe plăgi.

Părinţii minorei, susţinuţi de mai mulţi localnici, au sesizat organele de drept şi instanţa de judecată, cerînd ca problema animalelor hoinare să fie soluţionată cît mai curînd şi eficient.

„Este un dezastru ce se întîmplă în microraionul Spirin și în genere în tot orașul. Nu putem să ne lăsăm copiii să meargă la joacă în curte, după cazul dat fiica mea se teme să iasă singură din casă. Cîți copii trebuie să mai fie mușcați ca administrația publică să înceapă a lucra asupra acestei probleme?", a declarat mama victimei, citată de portalul cahulean ziuadeazi.md.

Metoda prin împuşcare a fost propusă de consilierul Vasile Vanţevici, care şi-a întemeiat iniţiativa prin practici ale Curţii Europene pentru Drepturile Omului (CEDO). Alesul local s-a referit la un caz similar, soldat cu condamnarea statului român de către CEDO.

Decizia Consiliului orăşenesc Cahul, votată cu majoritate de voturi, a stîrnit mai multe nemulţumiri din partea organizaţiilor locale de protecţie a animalelor, unor reprezentanţi ai societăţii civile şi cetăţeni locali. În acelaşi timp, documentul este susţinut de o mare parte de orăşeni care afirmă că „nu trebuie de aşteptat ca numărul victimelor să crească şi să aibă loc şi finaluri letale". Aceştia au iniţiat şi semnarea unei petiţii publice în acest sens.

Source: www.moldpres.md

Keywords:

Cahul , ciine

Comments

 (2)
  • #2 VALENTIN Reply Quote selected
    Такой Метод Научит Детей Жестокости!!!Когда Они Подрастут,То Будут Убивать Всех Животных Подряд!!!А В Один Прекрасный День,Они Убьют Человека!!!
  • #1 olia Reply Quote selected
    "Очень воспитательный" метод на глазах жителей и детей.Потом дети с психическими травмами.Это всё равно что и отравить..  А мы внушаем любовь к животным!Надо переловить и в заграждение какое-то.Ветеринара,который стерилизует.Ловить,стреляя из дротиков со шприцом со снотворным,чтоб не повредить здоровью собаки! И вообще,отобрать здоровых собак.И пусть жители всех своих домашних стерилизуют,-стоит 300лей.Метод -не стрелять,а следить,чтоб не прибавлялось.Обратитесь к Германии,- они приедут и заберут их всех,а дальше следите.Прямо каменный век какой-то! Научились у румын там по соседству...
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1635
Populația:
2499 locuitori

Scorţeni este un sat şi comună din raionul Teleneşti. Scorţeni este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanţa de 45 km de oraşul Teleneşti şi la 94 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 2499 de oameni. Satul Scorțeni a fost menționat documentar în anul 1635.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.