05 august 2015, 12:20 views 10655
Tăieri ilicite de pădure în proporţii deosebit de mari la Edinet
05 august 2015, 12:20 views 10655

Tăieri ilicite de pădure în proporţii deosebit de mari la Edinet

Cinci şefi de ocoale silvice şi inginerul-şef de la Întreprinderea Silvică Edineţ au fost suspendaţi recent din funcţie în urma unor controale ce au scos la iveală tăieri ilicite de pădure în proporţii deosebit de mari. Pe acest caz a fost deschisă o anchetă de serviciu, rezultatele căreia vor fi anunţate pînă sfîrşitul lunii mai, comunică MOLDPRES.

Potrivit Agenţiei de Stat „Moldsilva", după mai multe verificări s-a constatat că volumul masei lemnoase extrase ilegal de pe teritoriul ÎS Edineţ constituie 1475 m3. Conform informaţiilor preliminare prezentate de comisia de anchetă, la ocolul silvic din Briceni au fost efectuate tăieri ilicite de 399 m3, la cel din Ocniţa de 756 m3. Este de notat că numai pe teritoriul unui canton silvic au fost depistate tăieri ilegale în volum de 566 m3.

Contactat de MOLDPRES, Iurie Apostolachi, director general al Agenţiei "Moldsilva", a menţionat că pînă la 15 mai va fi prezentat raportul final privind ilegalităţile înregistrate în cadrul Întreprinderii Silvice Edineţ. "În baza acestuia vor fi întreprinse măsuri de sancţionare a colaboratorilor implicaţi în comiterea nelegiuirilor, care vor achita şi prejudiciul cauzat statului pentru tăierile ilicite", a subliniat Apostolachi.

Source: www.moldpres.md

Keywords:

paduri , Moldova , localitati

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1922
Populația:
295 locuitori

Constantinovca este un sat din cadrul comunei Valea Adîncă din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Localitatea se află la distanța de 24 km de orașul Camenca și la 90 km de Chișinău. Populaţia satului Constantinovca alcătuia 295 de oameni în anul 2004. Satul Constantinovca a fost înființat în anul 1922.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.