29 january 2022, 09:30 views 2061
În Chișinău au fost recondiționate peste o sută de tomberoane uzate
29 january 2022, 09:30 views 2061

În Chișinău au fost recondiționate peste o sută de tomberoane uzate

Întreprinderea Municipală Regia „Autosalubritate" a recondiționat în luna ianuarie peste o sută de containere menajere deteriorate, transmite MOLDPRES.

Potrivit instituției, de pe platformele de colectare a deșeurilor menajere din oraș au fost ridicate circa o sută de tomberoane uzate care au fost reparate și vopsite. Cele mai multe tomberoane provin din sectorul Centru al municipiului Chișinău. Astfel, de pe străzile București, Alexei Sciusev și Mihail Kogălniceanu au fost ridicate și reparate peste 30 de containere deteriorate.

Din sectorul Rîșcani al capitalei au fost reparate 15 tomberoane, restul containerelor au fost ridicate din sectorul Ciocana. Din sectorul Buiucani au fost ridicate zece containere care nu mai puteau fi reparate, fiind înlocuite cu altele noi.

Operatorul municipal de salubrizare deservește peste 10 mii de containere, dintre care aproximativ 1500 de tomberoane sînt pentru sortarea deșeurilor reciclabile.

Source: www.moldpres.md

Keywords:

Chisinau , deşeuri , reparatie

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1456
Populația:
2986 locuitori

Cobîlea este un sat şi comună din raionul Şoldăneşti. Satul Cobîlea este situat pe malul drept al rîului Nistru, la o distanță de 14 km de oraşul Şoldăneşti şi la 100 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 2986 de oameni. Satul Cobîlea este atestat documentar la 18 februarie 1456.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.