29 april 2021, 11:00 views 3350
hișinăuenii sînt șocați: Un teren de joacă a fost vîndut străinilor și dezvoltatorilor
Photo: aif.md
29 april 2021, 11:00 views 3350

hișinăuenii sînt șocați: Un teren de joacă a fost vîndut străinilor și dezvoltatorilor

Locuitorii din sectorul Botanica al capitalei, care au decis să amenajeze terenul de joacă din apropierea clădirilor lor și au solicitat un posibil ajutor de la primărie, au fost surprinși să afle că acest teren este vîndut din 2009, iar terenul aparține acum unui cetățean al Ucrainei și unui mare dezvoltator.

Despre acest lucru a scris unul dintre internauți pe o rețea de socializare, subliniind că locatarii sînt șocați și indignați de această situație și vor scrie o cerere colectivă la Primărie.

O femeie a menționat că mulți locuiesc aici de 40 de ani și află despre această situație pentru prima dată. Ei cer ajutor, menționînd că acest teren de joacă este singurul pentru 7 clădiri multietajate.

Portal Noi.md a solicitat un comentariu de la serviciile municipale la această temă.

Terenul menționat este unul dintre cele 20 de terenuri din Chișinău care anterior au fost vîndute ilegal și pentru care luptă acum autoritățile municipale.

Anterior, primarul general al capitalei, Ion Ceban, a cerut întocmirea unei liste a persoanelor vinovate de eliberarea fără discernămînt în ultimii ani a autorizațiilor în construcții, comerț și alte domenii. El a menționat că municipalitatea va face publice numele persoanelor implicate, inclusiv a consilierilor municipali, care au înstrăinat ilegal terenurile și au vîndut tot ce au putut vinde "pe sub masă".

Ion Ceban a dat asigurări că municipalitatea va continua să readucă în proprietatea capitalei clădirile, în special școlile, grădinițele, spațiile verzi și clădirile istorice.

Source: noi.md

Keywords:

Chisinau , vînzare , Pamint

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1907
Populația:
557 locuitori

Bahu este un sat din cadrul comunei Săseni, raionul Călăraşi. Satul Bahu se află în valea rîulețului Bahu, afluent stîng al rîului Cula, la distanţa de 40 km de orașul Călăraşi și la 69 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 557 de oameni. Localitatea este menționată documentar în anul 1907.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.