28 april 2021, 15:30 views 3284
Aleea artiștilor de creație din Parcul Catedralei, aproape gata
28 april 2021, 15:30 views 3284

Aleea artiștilor de creație din Parcul Catedralei, aproape gata

Artiștii și meșterii populari care își vindeau anterior lucrările în scuarul „Mihai Eminescu" din centrul municipiului Chișinău s-ar putea muta în luna mai pe „Aleea artiștilor de creație, expoziție cu vînzare" din Parcul Catedralei Mitropolitane. Lucrările de amenajare a aleii sînt pe ultima sută de metri, anunță primarul Ion Ceban.

„Aleea artiștilor de creaţie, expoziție cu vînzare" din Parcul Catedralei Mitropolitane „Nașterea Domnului"– va deveni în curînd un nou punct de atracție turistică din capitală", a scris Ceban în această dimineață pe pagina sa de Facebook.

Potrivit primarului Capitalei, au fost deja finalizate lucrările de montare a celor 20 de plaforme, pe care artiștii și meșterii populari își vor putea expune produsele de artă.

„Fiecare suport este dotat cu încălzitor pentru perioada rece a anului și mobilier urban", susține Ion Ceban.

A fost deja schimbat și pavajul de pe alee, iar în prezent se lucrează la amenajarea spațiului verde. Pentru realizarea acestui proiect, Primăria Chișinău a alocat un buget de 700 de mii de lei, iar 80 de mii de euro au fost oferiți de către Agenția de Cooperare și Coordonare Turcă.

Source: tv8.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1436
Populația:
1388 locuitori

Jevreni este un sat şi comună din raionul Criuleni. Jevreni este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 14 km de orașul Criuleni și la 57 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1388 de oameni. Satul Jevreni a fost menționat documentar în anul 1436.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.