25 april 2021, 14:00 views 3827
La Chișinău au înflorit magnoliile din parcul Dendrariu
25 april 2021, 14:00 views 3827

La Chișinău au înflorit magnoliile din parcul Dendrariu

La Chișinău au început să înflorească magnoliile, un simbol distinctiv pentru sezonul de primăvară.

Deși, nu toate ramurile sînt pline cu flori, oamenii se grăbesc să vadă frumusețea colorată din parcul Dendrariu.

În parcul Dendrariu, situat în sectorul Buiucani, chișinăuienii pot admira odată cu venirea primăverii o mulțime de plante ce-și desfac florile. Magnolia pe care o puteți întîlni în acest parc este de culoare albă și roz pal.

Magnolia (Magnolia L.) este o plantă care aparține familiei Magnoliaceae. Genul Magnolia este originar din Asia, America de Nord și America Centrală și cuprinde circa 77 de specii de arbori sau arbuști. Frunzele sînt simple, cu marginea întreagă sau rar-lobată, acute, scurt-pețiolate, alterne, caduce sau persistente si ovale. Florile sînt mari, solitare, hermafrodite (circa 12 foliole, număr mare de stamine și stile), de culoare roz, alb, purpur, albastru sau verzi-gălbui. Fructul este compus, în formă de con.

Vedeți mai jos cîteva imagini cu magnolia ce înflorește în parcul Dendrariu.

Source: diez.md

Keywords:

Chisinau , Dendrariu , flori

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1489
Populația:
1062 locuitori

Bolţun este un sat şi comună din raionul Nisporeni. Bolţun este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 28 km de orașul Nisporeni și la 72 km de Chișinău. Satul Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1062 de oameni. Bolțun a fost menționat documentar în anul 1489.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.