10 january 2020, 12:30 views 3102
Cod roșu de Covid-19 în Chișinău: Trebuie sau nu continuat procesul de studii în școli (Video)
10 january 2020, 12:30 views 3102

Cod roșu de Covid-19 în Chișinău: Trebuie sau nu continuat procesul de studii în școli (Video)

Începînd de azi, 1 octombrie, în Chișinău va fi instituită stare de urgență în sănătate publică, pe fundalul creșterii numărului de îmbolnăviri cu Covid-19.

Chișinăul, de rînd cu alte cîteva regiuni, intră în regim de „Cod roșu”, ceea ce înseamnă că autoritățile vor impune din nou măsurie restrictive, în vederea combaterii epidemiei de coronavirus.

Echipa de filmare a Noi.md a discutat cu locuitorii capitalei despre consecințele acestei decizii, în special despre impactul pe care îl va avea asupra procesului de studii eventualele restricții.

Majoritatea intervievaților s-au declarat categoric împotriva întreruperii procesului educațional în școli și revenirii la învățămîntul online. Atît elevii, studenții, cît și părinții spun că materia se asimilează foarte slab sau chiar deloc în condițiile predării online.

Cel mai mult au de suferit elevii claselor primare, care au o capacitate mai mică de concentrare și se abat ușor de la procesul de studii. Intervievații spun într-un glas că acest format de studii nu este optim pentru elevii noștri.

"Elevii trebuie să aibă contact direct cu profesorul. Sînt categoric împotrivă, așa ei nu învață nimic", a relatat o intervievată.

"Eu fiind student nu reușesc să asimilez eficient informația care mi se comunică în format online. Deci e o ideea proastă învățămîntul online", a declarat un tînăr.

Mai multe opinii vedeți în reportajul video.

Source: noi.md

Keywords:

coronavirus , Cod roșu

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1734
Populația:
1084 locuitori

Hruşca este un sat şi comună din din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Din componenţa comunei fac parte localităţile Frunzăuca și Hruşca. Localitatea se află la distanța de 16 km de orașul Camenca și la 177 km de Chișinău. Populaţia satului Hruşca alcătuia 1084 de oameni în anul 2011. Satul Hrușca a fost atestat documentar în anul 1734.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.