06 june 2020, 16:00 views 3819
Reparația pasajului subteran de la Viaduct, în toi (Foto)
06 june 2020, 16:00 views 3819

Reparația pasajului subteran de la Viaduct, în toi (Foto)

Reparația pasajului subteran de la Viaduct, din preajma Spitalului Clinic Municipal Nr.1, continuă. Acestea sunt gata în proporţie de 40 la sută.

Despre aceasta anunță primarul general al capitalei, Ion Ceban, potrivit căruia, pînă în prezent, s-a lucrat la reparaţia scărilor şi reabilitarea pereţilor a două ieşiri de acces, din direcţia sectorului Botanica, dar urmează ca şi celelalte două ieșiri să fie reparate.

În subterană va fi instalat sistemul de iluminare, vor fi create condiții pentru persoanele cu nevoi speciale, pereții vor fi construiți din material care vor rezista acțiunilor de vandalism, iar podeaua va fi restaurată.

Ion Ceban mai spune că nu sunt cheltuiți bani din bugetul municipal în acest scop, aceasta fiind o acțiune filantropică pentru municipalitate venită din partea centrului comercial din apropiere, care va suporta toate costurile.

La fel, edilul a reamintit că, în această săptămână sunt pregătite toate actele pentru a începe lucrările de reparaţie şi în pasajul subteran din strada Alecu Russo.

Alte subterane care urmează să fie reabilitate în etapa următoare sunt cele din sectorul Buiucani, dar și cea de pe bd. Decebal. Primăria este în discuții și cu privire la reabilitarea celorlalte din sectorul Botanica, în prezent fiind lansate deja discuțiile.

„Ne propunem ca în viitorul apropiat să reabilităm mai multe treceri subterane, astfel ca acestea să devină accesibile și să nu fie periculoase pentru cetățeni”, a scris Ion Ceban pe pagina sa de Facebook.

Source: noi.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1921
Populația:
38 locuitori

Fedoseevca este un sat din cadrul comunei Carmanova din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Localitatea se află la distanța de 27 km de orașul Grigoriopol și la 73 km de Chișinău. Populaţia satului Fedoseevca alcătuia 38 de oameni în anul 2006. Satul Fedoseevca a fost înființat în anul 1921.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.