24 february 2020, 17:30 views 3439
Subterana de pe stradă Ismail va fi eliberată de toți agenții economici
24 february 2020, 17:30 views 3439

Subterana de pe stradă Ismail va fi eliberată de toți agenții economici

Agenții economici care lucrează în pasajul subteran de pe strada Ismail trebuie să elibereze teritoriul ocupat cît mai curînd posibil. Despre aceasta i-a înștiințat pe administratorii facilităților comerciale primăria capitalei.

Viceprimarul Ilie Ceban a declarat că în urmă cu o săptămînă a solicitat executorului judecătoresc să ia legătura cu agenții economici care lucrează în acest pasaj.

- Conform informațiilor noastre, inițial erau 13 agenți economici, dar în realitate lucrează oameni complet diferiți. Spaţiile sînt în subarendă, ceea ce contrazice acordurilor încheiate. Le-am notificat rezilierea contractelor", a declarat Ilie Ceban, transmite NOI.md cu referire la actualitati.md.

Primarul general al municipiului Chișinău, Ion Ceban, a criticat activitățile agenților economici care lucrează în pasajele subterane.

- Nu înțeleg cum activează pînă în prezent aceşti „fraeri". Au spaţii mari, dar nu plătesc bani pentru ei. Sînt un fel de intermediari, care pur și simplu cîștigă bani pe seama altora. Trebuie verificate activitățile agenților economici care lucrează în toate subteranele. În două săptămîni vom avea un concept pentru reabilitarea pasajelor subterane, a spus Ion Ceban.

Reamintim că pasajul subteran de pe strada Ismail va fi restaurat, iar spațiile comerciale vor fi închiriate după licitație. Potrivit autorităților, actuali arendatori au o datorie către municipalitate de 13 milioane de lei.

Keywords:

pasaj subteran , Chisinau

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1821
Populația:
470 locuitori

Saca este un sat din cadrul comunei Ghelăuza, raionul Străşeni. Localitatea se află la distanța de 5 km de orașul Strășeni și la 28 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 470 de oameni. Satul Saca a fost menționat documentar în anul 1821.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.