16 february 2020, 14:30 views 3216
Ceban: Scopul nostru este să creăm cel puțin 4000 de locuri de parcare noi
16 february 2020, 14:30 views 3216

Ceban: Scopul nostru este să creăm cel puțin 4000 de locuri de parcare noi

În momentul actual Primăria municipiului Chișinău desfășoară o serie de negocieri pentru amenajarea parcărilor în centrul capitalei. Acest lucru a fost declarat în cadrul unei emisiuni la un post de televiziune privat de către Primarul General Ion Ceban.

Potrivit lui, este vorba despre parcări multietajate și despre locurile pentru mașini pe străzile periferice.

- Scopul nostru este să creăm cel puțin 4000 de locuri de parcare noi în zona centrală a Chișinăului. În prezent Institutul de proiectare și Direcția transportului elaborează un concept de amplasare a parcărilor, în același timp se duc negocieri pe marginea atragerii fondurilor pentru amenajarea acestora", a declarat edilul capitalei.

Un rol important în acest proces, în opinia sa, le revine negocierilor privind mutarea Gării Auto din centrul capitalei. Așadar, dacă acest lucru va avea loc, atunci în locul Gării Auto ar putea fi ridicată o parcare multinivelară. De asemenea, se examinează posibilitatea amenajării unor locuri pentru mașini în spatele sediului Guvernului, precum și se susțin negocieri cu Parlamentul privind alocarea a 3 din cele 5 etaje ale garajului său pentru nevoile capitalei.

Opțiunea parteneriatului public-privat este de asemenea luată în considerare. Ion Ceban a menționat că, dacă totul va fi implementat cu succes, atunci locurile de parcare din centrul capitalei urmează să fie cu plată, dar taxa trebuie să fie adecvată.

Source: noi.md

Keywords:

Ion Ceban , Chisinau , parcare

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1929
Populația:
81 locuitori

Antonovca este un sat din cadrul comunei Prajila, raionul Floreşti. Localitatea se află la distanța de 20 km de orașul Florești și la 151 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 81 de oameni. Satul Antonovca a fost înființat în anul 1929.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.