13 february 2020, 15:00 views 3446
Pascaru: Corupția și neregulile de la Piața Centrală au cauzat pierderi enorme la buget
13 february 2020, 15:00 views 3446

Pascaru: Corupția și neregulile de la Piața Centrală au cauzat pierderi enorme la buget

Schemele ilegale puse în aplicare pînă acum la Î.M. Piața Centrală au cauzat pierderi enorme la bugetul Primăriei, spune consilier municipal PSRM, Nicolae Pascaru.

El a atenționat că ultimele controale efectuate la Piața Centrală au scos la iveală o serie de nereguli cum ar fi: scheme de corupție, lipsa aparatelor de casă și control, condiții inegale pentru comercianți, construcții neautorizate, comercializarea mărfii în condiții insalubre etc.

Mai mult decît atît, consilierul PSRM afirmă că oamenii de la țară și micii producătorii autohtoni nu sînt lăsați să-și vînd marfa, întrucît toate pîrghiile se află în mîinile intermediarilor.

„Eu personal înțeleg țăranii care vin de la sate și vor să-și vîndă marfa, dar nu își găsesc un loc în piață. Din păcate, Piața Centrală nu este folosită pentru agricultori, dar în mare parte de intermediari care cîștigă milioane de lei. Corupția care a fost pînă acum în piață nu permitea să vină banii la bugetul municipal. Vedem că sînt mai mulți oameni din Asia Mijlocie care au ocupat centrul pieței și vînd diferite produse sau fructe, dar moldovenii noștri sînt lăsați în afara pieței și este o problemă foarte mare. E o problemă și cu darea în arendă a meselor. Boierii ăștia dau în arendă mesele cu sute și chiar mii de euro", a explicat Nicolae Pascaru.

Consilierul municipal a menționat că la ora actuală se lucrează la elaborarea unui regulament, astfel încît administrația Pieței Centrală să obțină mai multe împuterniciri pentru a stopa ilegalitățile.

„Avem nevoie de mai mult cotrol și disciplină la Piața Centrală și de condiții ca țăranul autohton să aibă dreptul să vîndă. Din păcate este o catastrofă pentru tot bugetul municipal. E o problemă și cu proveniența mărfii că, se falsifică documentele, Noi pierdeam mai multe milioane în fiecare lună, pînă acum se ducea un control neserios", a adăugat Pascaru.

Menționăm că Primăria capitalei a numit ieri un nou director interimar la Î.M. „Piața Centrală". Este vorba de Ion Pîntea, jurist de profesie, care va asigura interimatul funcției pînă la organizarea unui concurs pentru acest post.

Source: noi.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1588
Populația:
318 locuitori

Bezeni este un sat din cadrul comunei Izvoare, raionul Floreşti. Amplasat pe malul rîului Căinari, Bezeni se află la o distanță de 26 km de orașul Florești și la 156 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 318 oameni. Satul Bezeni a fost atestat documentar la 20 august 1588.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.