02 november 2019, 17:40 views 11267
Cum ar putea arăta Parcul „Ştefan cel Mare” în 2019 (Foto)
02 november 2019, 17:40 views 11267

Cum ar putea arăta Parcul „Ştefan cel Mare” în 2019 (Foto)

În anul 2019, parcul „Ştefan cel Mare" ar putea arăta cu mult mai bine şi ar putea strînge şi mai mulţi oameni care vor veni să se odihnească aici.

Şi asta pentru că Agenţia de inspectare şi restaurare a monumentelor (AIRM) din cadrul Ministerului Culturii al Republicii Moldova propune spre consultare publică proiectul-pilot - Revitalizarea Grădinii Publice Ştefan cel Mare din Chişinău.

Despre aceasta anunţă directorul general al AIRM, Ion Ştefăniţă, care, pe pagina sa de Facebook, a publicat mai multe fotografii cu schița de proiect, elaborată în baza conceptului ce a fost prezentat pe 19 noiembrie 2018. Astfel, prin schița de proiect sînt propuse mai multe tipuri de pavaj, mobilier urban - bănci și urne, la fel și soluțiile de iluminat artistic-nocturn propus pentru spațiul Grădinii Publice.

„În acest proiect sînt bineveniţi toţi citadinii, cei care cu adevărat iubesc acest oraş, de la arhitecţi-urbanişti, designeri (pentru a completa unele informații) pînă la agenţii economici care sînt gata să investească în oraşul nostru. Va fi un proiect realizat cu susţinerea financiară a noastră a tuturor celor care îşi doresc un confort urban la noi acasa. Să fie într-un ceas bun. Pentru oraşul grădină - CHIŞINĂU", a scris Ion Ștefăniță.

Source: noi.md

Keywords:

Chisinau , parc

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1436
Populația:
466 locuitori

Făurești este un sat din comuna Ciorescu în componenţa municipiului Chișinău. Localitatea este situată în centrul Moldovei, la o distanță de 1 km de comuna Ciorescu și la 18 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia constituia 466 de oameni. Satul Făurești a fost menționat documentar în anul 1436 cu denumirea Oțetești.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.