11 august 2018, 16:40 views 14208
Alertă la o grădiniță din capitală, după ce mai multe termometre s-au stricat (Video)
11 august 2018, 16:40 views 14208

Alertă la o grădiniță din capitală, după ce mai multe termometre s-au stricat (Video)

În după amiaza zilei de 7 noiembrie angajații IGSU au fost alertați la o grădiniță de pe strada N. Costin din capitală, după ce mai multe termometre cu mercur s-au spart.

Sunetul la Serviciul 112 a fost primit la ora 13.58 minute. La fața locului a fost îndreptat un echipaj CBRN care a făcut demercurizarea zonei unde a avut loc incidentul. Potrivit IGSU, pătrunderea mercurului pe suprafețe a fost posibil după ce o bancă cu termometre a căzut jos, iar șase din ele s-au spart.

În încăperea unde a avut loc incidentul nu se aflau copii, aceștia fiind la acel moment într-un alt bloc a instituției. Specialiștii au întreprins acțiuni de îndepărtare a substanței, iar zona a fost curățată.

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență al MAI îndeamnă oamenii să sune de urgență serviciile competente în situații de spargerea a termometrelor cu mercur. În caz de pătrunderea a substanței pe suprafețe trebuie de deschis ferestrele și închiderea ușilor pentru a evita intoxicația dar și pătrunderea vaporilor în alte încăperi. Mai mult, trebuie îndepărtați copii din zona de risc.

Salvatorii nu recomandă colectarea substanței prin utilizarea aspiratorului, sau măturii deoarece folosirea acestor metode va mări doza de expunere la vapori.

Source: noi.md

Keywords:

grădiniţa , Mercur

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1903
Populația:
87 locuitori

Alexandrovca este un sat din cadrul comunei Plopi, raionul Cantemir. Localitatea se află la distanța de 10 km de orașul Cantemir și la 127 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 87 de oameni. Satul Alexandrovca a fost înființat în anul 1903.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.