14 may 2018, 12:10 views 9214
Primul taxi din ţară adaptat nevoilor persoanelor în scaun cu rotile
14 may 2018, 12:10 views 9214

Primul taxi din ţară adaptat nevoilor persoanelor în scaun cu rotile

Persoanele în scaun rulant vor putea să beneficieze, în sfîrșit, de un serviciu de taxi adaptat nevoilor acestora.

O companie taxi din Republica Moldova a achiziționat prima mașină special echipată pentru pasageri în scaunul cu rotile.

Anunțul a fost făcut de către secretarul de stat al Ministerului Economiei şi Infrastructurii, Sergiu Bucătaru, pe o reţea de socializare.

„Atrag atenția tuturor operatorilor de transport rutier în regim de taxi despre necesitatea respectării prevederilor art. 20 alin. (2) al Legii nr.60 din 30.03.2012 privind incluziunea socială a persoanelor cu dizabilități, toți operatorii de taxi au obligația să asigure cel puțin o maşină adaptata transportului persoanelor cu dizabilităţi care utilizează fotoliul rulant", a scris acesta.

Oficialul a remarcat că refuzul conducătorului de taxi de a asigura transportul persoanei cu dizabilităţi şi al dispozitivului de mers constituie discriminare.

Dispozitivul de mers este transportat gratuit, fără aplicarea unor taxe suplimentare.

Source: agora.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Oraș
Prima atestare:
1850
Populația:
28360 locuitori

Soroca este un oraş din Republica Moldova, centrul administrativ al raionului Soroca. Amplasat  în nord-estul republicii, pe malul drept al Nistrului, oraşul Soroca este situat la 160 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia oraşului constituie 28362 locuitori. Prima atestare documentară a Sorocii datează din 1499, data încheierii tratatului de pace moldo-polon, la care a fost prezent şi “Coste Posadnic, pîrcălab de Soroca”.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.