22 june 2017, 16:45 views 5610
La Chișinău au fost reînhumați 62 de eroi sovietici
22 june 2017, 16:45 views 5610

La Chișinău au fost reînhumați 62 de eroi sovietici

În capitală a fost finalizată ceremonia de înmormîntare a 62 de soldați sovietici care au căzut în luptele din vara anului 1941, la apărarea orașului de invadatorii fasciști.

Rămășițele soldaților căzuți au fost găsite în timpul expediției de căutare, în toamna anului 2016, pe teritoriul Chișinăului. Eroii au fost reînhumați cu toate onorurile la Memorialul Gloriei Militare „Eternitate" din capitală.

Evenimentul a fost vizitat de primele persoane ale țării, care nu au putut să nu vorbească despre acest eveniment semnificativ. „Președintele acordă o atenție deosebită păstrării memoriei istorice despre cel de-Al Doilea Război Mondial. 22 iunie este o zi tragică, dar și începutul sfîrșitului pentru armata lui Hitler. Un rol important în înfrîngerea fasciștilor l-a jucat Armata Roșie și soldații sovietici. Astăzi comemorăm eroii care au apărat Chișinăul", a remarcat în discursul său consilierul șefului statului Corneliu Popovici.

Prospectorii au reușit să stabilească identitatea a 21 de soldați găsiți. La ceremonia de reînhumare a fost prezentă și nepoata unuia dintre aceștia, a lui Iosif Cantor. Ea le-a mulțumit tuturor pentru munca depusă și, în special, că i l-au reîntors pe bunic.

Evenimentul a fost desfășurat pentru a marca o dată îndoliată din istoria Moldovei – cea de-a 76-a aniversare a începerii Marelui Război pentru Apărarea Patriei. Un sprijin substanțial pentru desfășurarea acestui eveniment festiv a fost oferit de președintele țării, Igor Dodon, în cadrul Comitetului Național de Coordonare „Pobeda".

Source: actualitati.md

Keywords:

eroi , război , Chisinau

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1893
Populația:
705 locuitori

Vozneseni este un sat şi comună din raionul Leova. Din componenţa comunei fac parte localităţile Vozneseni, Troiţa și Troian. Localitatea se află la distanța de 27 km de orașul Leova și la 70 de km de Chișinău. La recensământul din anul 2004, populaţia satului constituia 705 oameni. Satul Vozneseni a fost menționat documentar în anul 1893.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.