05 november 2019, 12:00 Classical music views 14214
Cîte 50 de lei de la fiecare, pentru o slujbă de sfințire a grădiniței
05 november 2019, 12:00 Classical music views 14214

Cîte 50 de lei de la fiecare, pentru o slujbă de sfințire a grădiniței

Scandal la o grădiniță din municipiul Bălți. Mai mulți părinți sînt nemulțumiți de faptul că administrația instituției a cerut cîte 50 de lei de la fiecare, pentru o slujbă de sfințire a clădirii.

Pe de altă parte, angajații instituției spun că decizia de a sfinți Grădinița a fost luată în comun cu părinții, iar acum nu înțeleg de ce aceștia se revoltă.

Părinţii, care au cerut să le păstrăm anonimatul, spun că s-ar aduna o sumă nejustificat de mare pentru slujba de sfințire planificată pentru 18 mai. Cei care au refuzat să contribuie financiar au fost obligați să prezinte certificate pentru absențele copiilor în perioada sărbătorilor pascale.

"Unii părinți nu s-au lenevit și au deschis regulamentul care prevede clar că dacă copilul absentează nemotivat trei zile consecutiv, fie pe motiv de boală sau alte motive, este nevoie de certificat, cu excepția zilelor de odihnă și a celor de sărbătoare", a spus un părinte.

"Aici e un bărdac adevărat. Să facem un simplu calcul aritmetic: 13 grupe a cîte 25,28 de oameni, iese cîte 300 - 350 de oameni, cîte 50 de lei 18 mii de lei. De unde ea vrea să aducă preotul, din Vatican?. Am hotărît că 50 e mult și să dăm mai puțin, și am înțeles că deja sînt hărțuiți copii", a declarat un bărbat.

Părinții spun că administrația grădiniței ar fi exercitat presiuni și asupra unor educatoare. Iar de teama ca micuţii lor să nu fie marginalizaţi, unii au recunoscut că s-au văzut nevoiţi să dea banii ceruţi:

"Nu fiecare îşi permite. Şi pentru mine este o sumă mare. Aşa bani nu-i găseşti pe drum, nu-i cîştig atît de uşor, dar pentru copilul meu nu-mi este milă să îi dau."

"Eu cred că nu este bine să strîngă bani ăștia, dar noi nu avem încotro."

Şi angajaţii instituţiei au o explicaţie. Ei spun că părinţii au acceptat benevol să ofere această sumă de bani:

"Cincizeci de lei nu sînt 500 și nici 100 sau 200 de euro. Trăim într-un oraș și cunoaștem situația."

"A fost o inițiativă a părinților pe care au adresat-o administrației grădiniței cu propunerea ca în ajunul Sărbătorilor de Paște, de ziua orașului, să facem această activitate frumoasă. S-a discutat cum putem face, ce resurse să atragem, au fost făcute adunări de părinți", a spus director-adjunct al Grădiniței nr.3, Ludmila Griniuc.

Directoarea grădiniței, dar și primarul de Bălți, Nicolae Grigorișin, au refuzat să comenteze situația.

"– La Grădinița nr.3 din Bălți s-au adunat bani de la părinți. – Repet: nu ofer comentarii postului dvs. de televiziune", a declarat Grigorişin.

Grădiniţa nr.3 din Bălți este frecventată de aproape 300 de copii.

Source: publika.md

Keywords:

bani , grădiniţa , Balti

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1794
Populația:
1300 locuitori

Cobasna este un sat şi comună din din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Din componenţa comunei fac parte localităţile Cobasna și Suhaia Rîbnița. Localitatea se află la distanța de 20 km de orașul Rîbnița și la 124 km de Chișinău. Populaţia satului Cobasna alcătuia 1300 de cetăţeni în anul 2011. Satul Cobasna a fost menționat documentar în anul 1794.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.