21 january 2021, 12:00 views 2380
Liceul din Sălcuța, renovat în totalitate
21 january 2021, 12:00 views 2380

Liceul din Sălcuța, renovat în totalitate

De pe locul 218 - pe locul 22. Atît de mult a avansat Liceul Teoretic „Meșterul Manole” din SălcuțaCăușeni după rezultatele obținute la examenele de bacalaureat. Această reușită remarcabilă se datorează transformării prin care a trecut liceul în ultimii ani, urmare a investițiilor din cadrul Proiectului „Reforma Învățămîntului în Moldova” gestionat de Ministerul Educației, Culturii și Cercetării.

Din 2018, cînd a fost finalizată reparația capitală a liceului, dotările și amenajările în instituție s-au ținut lanț. Toate clasele au fost dotate cu mobilierul nou, au fost amenajate cabinetele și laboratoarele de fizică, biologie și chimie. A fost dotat cu echipament specializat centrul multilingv și cu utilaj de bucătărie cantina școlară.

Administrația liceului însă nu s-a limitat la investițiile proiectului. Din bugetul instituției, pe parcursul ultimilor ani, au fost procurate calculatoare, televizoare, table interactive, iar pe lîngă sala de sport, au fost amenajate o sală de forță și o sală de tenis de masă. Mai mult, după redeschiderea liceului renovat capital, în instituție a fost înființat și un muzeu școlar.

Acum liceul dispune de absolut toate condițiile de învățare în conformitate cu standardele educaționale, lucru care a influențat pozitiv reușita copiilor la examenele naționale. Pentru comparație, în anul 2017, Liceul Teoretic „Meșterul Manole” s-a clasat pe locul 218 urmare a rezultatelor la BAC, cu media de promovare 6,24. Doi ani mai tîrziu, liceul a urcat vertiginos pe poziția 22 printre liceele din țară, cu o medie de 7,66.

Source: noi.md

Keywords:

reparatie , liceu , Căușeni

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1769
Populația:
4442 locuitori

Tocuz este un sat şi comună din raionul Căuşeni. Tocuz este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 26 km de orașul Căușeni și la 93 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 4442 de oameni. Satul Tocuz a fost menționat documentar în anul 1769.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.