15 november 2014, 11:15 Folk craftsmen views 13786
Locuitorii unui sat din Căușeni, TERORIZAȚI de MISTREȚI (VIDEO)
15 november 2014, 11:15 Folk craftsmen views 13786

Locuitorii unui sat din Căușeni, TERORIZAȚI de MISTREȚI (VIDEO)

Locuitorii satului Leuntea, Causeni sunt terorozati de mistreti. Acum cateva zile, acestia au distrus aproape in totalitate 20 de hectare de orz. Proprietarul si-a vazut toata semanatura compromisa si nici nu mai spera ca va primi vreo despagubire.

Anatol Vlas este un fermier din Leuntea, Causeni, care are in proprietate mai multe hectare de teren agricol. In acest an, el a semanat orz pe 20 de hectare, care se gasesc in apropierea unei paduri. Barbatul si-a pus mainile in cap cand si-a vazut culturile compromise.

Si alti sateni se planga ca mistretii au dat iama pe terenurile lor. Oamenilor le este frica, intrucat animalele pot fi vazute si in sat.

Neputinciosi, localnicii sunt nevoiti sa accepte situatia, intrucat impuscatul mistretilor nu este cea mai buna solutie, acest lucru fiind permis doar in sezonul de vanatoare, care incepe la intai decembrie.

De cealalta parte, Agentia MoldSilva neaga ca numarul animelelor ar fi mai mare dacat cel admisibil, iar taranii nu au decat sa-si ingradeasca ogoarele.

Source: protv.md

Keywords:

animale , paduri , Moldova

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1598
Populația:
377 locuitori

Dumbrăveni este un sat din cadrul comunei Vădeni, raionul Soroca. Localitatea se află la distanța de 16 km de orașul Soroca și la 149 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 377 de oameni. Satul Dumbrăveni a fost menționat documentar în anul 1598.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.