08 august 2018, 16:55 Beef dishes views 10170
9 august zi de doliu în raionul Căușeni
08 august 2018, 16:55 Beef dishes views 10170

9 august zi de doliu în raionul Căușeni

Primăria oraşului Căuşeni a decretat ziua de joi, 9 august, drept zi de doliu, în urma decesului a patru cetăţeni ai localităţii în accidentul rutier produs sîmbătă, 4 august, în apropiere de regiunea Kaluga din Federaţia Rusă.

„În semn de profundă durere cauzată de trecerea în eternitate a patru cetăţeni ai oraşului Căuşeni: Căpăţînă Nadejda, Cojocaru Tamara, Ţulea Victor și Golban Ivan, ziua de 9 august se declară zi de doliu. În această zi toate instituţiile publice din localitate vor arbora în bernă drapelul de stat şi cel al oraşului Căuşeni. Totodată, se recomandă renunţarea la activităţi distractive", se indică într-o dispoziţie semnată de primarul oraşului Căuşeni, Grigore Repeşciuc.

Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU) al Ministerului Afacerilor Interne a finalizat astăzi misiunea de transportare a corpurilor neînsuflețite ale victimelor accidentului tragic din regiunea Kaluga, Federația Rusă. Șase moldoveni decedați în accidentul rutier au fost aduși acasă. Ofițerii IGSU în comun cu rudele au escortat sicriele celor şase decedați.

În dimineața zilei, autovehiculul specializat pentru transportarea cadavrelor a întrat pe teritoriul companiei contractate, fiind așteptat deja de rudele îndurerate ale cetățenilor țării noastre care au trecut în neființă. Conducerea Inspectoratului, în frunte cu general-maior Mihail Harabagiu, a venit la sediul campaniei de servicii funerare pentru a transmite condoleanțe rudelor și apropiaţilor victimelor accidentului.

Echipa de psihologi din cadrul IGSU, dar și echipajele SMURD au lucrat la fața locului cu rudele persoanelor decedate și au acordat oamenilor ajutorul calificat. Corpurile neînsuflețite au fost preluate de rude de la sediul campaniei de servicii funerare, iar mîine vor fi înmormîntate în localităţile de baștină.

În urma accidentului rutier produs la data de 4 august în apropiere de regiunea Kaluga, Federația Rusă, și-au pierdut viața şase cetățeni ai Republicii Moldova, iar opt au fost internați la spitalul Sukhinichi cu diverse traumatisme. Astăzi, la ora 19:17, cele patru persoane externate urmează să ajungă în capitală cu ruta de tren Moscova–Chișinău, fiind supravegheate de angajații SMURD. Celelalte patru victime ale accidentului vor continua tratamentul în Federația Rusă, pînă cînd medicii vor lua decizia de externare a acestora.

Source: moldpres.md

Keywords:

doliu , Căușeni

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1774
Populația:
1417 locuitori

Hîrtopul Mic este un sat din cadrul comunei Hîrtopul Mare, raionul Criuleni. Localitatea se află la distanța de 20 km de orașul Criuleni și la 34 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1417 oameni. Satul Hîrtopul Mic a fost menționat documentar în anul 1774.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.