29 november 2019, 18:35 Moldavian historical symbols views 4194
Un pod reparat recent riscă să fie distrus (Foto)
29 november 2019, 18:35 Moldavian historical symbols views 4194

Un pod reparat recent riscă să fie distrus (Foto)

Podul care face legătura între satele Varnița şi Gura Bîcului, raionul Anenii Noi, riscă să ajungă din nou în starea deplorabilă în care se afla înainte de reparație.

Asta deoarece pe pod circulă neregulamentar mașini de mare tonaj, chiar dacă există un drum de ocolire pe care acestea ar trebui să-l folosească.

Pe adresa redacției noastre au fost expediate mai multe fotografii din partea cititorilor, care ne scriu că autoritățile nu întreprind măsuri pentru a stopa circulația tirurilor pe acest pod. 

Menționăm că podul care leagă Varnița şi Gura Bîcului a fost reparat la sfîrșitul verii trecute pentru prima dată în zeci de ani, după multiple plîngeri din partea locuitorilor din zonă. Podul se afla într-o stare avansată de degradare, ceea ce reprezenta pericol pentru șoferi și pietoni.

Pentru reparația podului s-au cheltuit aproximativ 500 de mii de lei. 

Source: noi.md

Keywords:

pod , Anenii Noi

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Oraș
Prima atestare:
1462
Populația:
32530 locuitori
Logo

Ungheni este un oraş în Republica Moldova, centrul administrativ al raionului Ungheni. Amplasat în partea de vest a republicii, pe malul stâng al rîului Prut, oraşul Ungheni este situat la o distanţă de 107 km de Chișinău. Localitatea este cel mai important punct vamal feroviar cu România. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia oraşului constituie 32530 locuitori. Prima atestare documentară a localităţii, cu numele Unghiul, datează din 1462, fiind în proprietatea boierului Bratu.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.