12 january 2017, 16:25 Moldovan tales and novel tales views 9196
A fost renovat apeductul din satul Todireşti, raionul Anenii Noi
12 january 2017, 16:25 Moldovan tales and novel tales views 9196

A fost renovat apeductul din satul Todireşti, raionul Anenii Noi

Locuitorii din satul Todireşti, comuna Chetrosu din raionul Anenii Noi vor intra în iarnă cu apeduct renovat. Instalarea noii reţele de apă a fost posibilă în urma realizării unui proiect finanţat din Fondul Ecologic Naţional.

Proiectul, dat în folosinţă la finele lunii noiembrie, a inclus reabilitarea sistemului de apeduct şi forarea sondei arteziene, lucrările estimându-se la circa 2,5 milioane de lei.

"Unul din obiectivele proiectului a fost de a crește cu o mie de cetățeni numărul de beneficiari care se aprovizionează cu apă potabilă din rețeaua centralizată și de a îmbunătăți situația sanitar-epidemiologică din localitate. Este important ca în continuare sistemul să fie gestionat eficient pentru a facilita asigurarea cu apă şi sanitaţie a cetățenilor", a menţionat viceministrul Mediului, Ion Apostol.

Sistemul de apeduct care era la Todireşti a fost construit în anul 1985, fiind într-o stare avariată, cu uzură în proporție de 80%, iar scurgerile de apă aduceau cheltuieli neprevăzute primăriei locale. "Proiectul a fost realizat în trei etape, în care au fost efectuate lucrări de forare a sondei arteziene, construcția rețelelor electrice, reabilitarea și construcția rețelelor de apă, precum și amenajarea teritoriului. Din costul total al proiectului, 15 la sută din mijloace financiare reprezintă contribuția autorităților locale", a precizat primarul comunei Chetrosu, Leonid Zalevschi.

Apeductul renovat din Todireşti va fi gestionat de Întreprinderea Municipală "Chetrosu".

Source: moldpres.md

Keywords:

apeduct , Anenii Noi

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1770
Populația:
1966 locuitori

Baimaclia este un sat şi comună din raionul Căuşeni. Din componenţa comunei fac parte localităţile Surchiceni și Baimaclia. Localitatea se află la distanța de 32 km de orașul Căușeni și la 65 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1966 de oameni. Satul Baimaclia a fost menționat documentar în anul 1770.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.