20 june 2015, 10:53 About the Moldavian language views 8355
În următorii doi ani va fi construit un drum de ocolire a orașului Rezina
20 june 2015, 10:53 About the Moldavian language views 8355

În următorii doi ani va fi construit un drum de ocolire a orașului Rezina

Un drum de ocolire a oraşului Rezina și a satului Ciorna, pe care va fi redirecţionat traficul de camioane grele, va fi construit pînă în 2017. Un contract de sponsorizare în acest sens a fost semnat astăzi între Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii Drumurilor (MTID) şi Uzina „Lafarge Ciment" din Rezina, informează MOLDPRES.

Potrivit MTID, în următorii doi ani urmează să fie reabilitat un drum mai vechi pe lîngă satul Păpăuţi, cu ieşirea la traseul Rezina-Şoldăneşti în preajma satului Ţareuca.

„Reparat conform tehnologiilor şi standardelor moderne, drumul de ocolire va fi mai convenabil şi pentru investitor, fiindcă este mai scurt şi nu trece prin localităţi", a declarat viceministrul Transporturilor Anatol Usatîi după semnarea contractului.

Construcția drumului este estimată la circa 70 de milioane de lei și va fi finanțată de MTID. „Lafarge Ciment" va contribui la aceste lucrări cu 8,5 mii tone de ciment, în valoare de circa 12 milioane de lei.

Source: www.moldpres.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1620
Populația:
665 locuitori

Sărata-Mereșeni este un sat din cadrul comunei Mereșeni, raionul Hînceşti. Localitatea se află la distanța de 12 km de orașul Hîncești și la 46 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 665 de oameni. Satul Sărata-Mereșeni a fost menționat documentar în anul 1620.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.