06 march 2015, 16:20 About the Moldavian language views 10739
A început cea de-a doua etapă de demontare a funicularului de peste Nistru
Photo: vestipmr.info
06 march 2015, 16:20 About the Moldavian language views 10739

A început cea de-a doua etapă de demontare a funicularului de peste Nistru

Cea de-a doua etapă de demontare a funicularului de peste rîul Nistru, ce lega orașul Rezina și Rîbnița, a ajuns în stadiu final.

Toate lucrările de demontare se vor încheia la 17 iunie. Complexul de acțiuni legate de demolarea pilonilor construcției telefericului, plasei de protecție, precum și a vagonetelor rămase este efectuat de 23 de specialiști, inclusiv 19 salvatori din detașamentul „Țentrospas" al Ministerului Situații Excepționale al Rusiei.

Specificul lucrărilor se manifestă prin faptul ele sînt efectuate la o înălțime mare și în mod manual. Specialiștii de la „Țentrospas" taie plasa cu colțuri și profil în părți și coboară manual construcțiile la sol. La desfășurarea lucrărilor se aplică metode și tehnologii speciale, stabilite în cadrul situațiilor similare în alte regiuni. Salvatorii transnistreni acordă asistență calificată și ajută colegii ruși în toate lucrările.

Source: ru.sputnik.md

Keywords:

Nistru , riuri , drum , munca , Moldova

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1770
Populația:
3540 locuitori

Corotna este este un sat şi comună din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Corotna este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 22 km de orașul Slobozia și la 111 km de Chișinău. Populaţia satului Corotna alcătuia 3540 de oameni în anul 2002. Satul Corotna a fost menționat documentar în anul 1770.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.