25 june 2014, 15:38 Icon views 13810
Noul pod de la Ghindeşti va fi inaugurat în august
Photo: trm.md
25 june 2014, 15:38 Icon views 13810

Noul pod de la Ghindeşti va fi inaugurat în august

Un pod modern la Ghindeşti, Floreşti, va îmbunătăţi circulaţia şi securitatea în trafic. Lucrările de construcţie a podului sînt în toi și se preconizează că vor finaliza în august.

Vechi, de peste 150 de ani, podul de la Ghindeşti le dădea mari bătăi de cap şoferilor. Maşinile cu o înălţime mai mare de trei metri şi jumătate nu puteau trece pe sub pod. Noul pod este înalt, de 8,5 metri, cu o lățime de peste patru metri. S-a majorat numărul benzilor, ce permite circulaţia concomitentă a mai multor automobile. Şoferii apreciază noua infrastructură.

A fost construită şi o nouă porțiune de cale ferată cu o lungime de 400 metri. Transportarea şi instalarea grinzilor de circa o sută de tone au fost dificile. Întrucât în zonă nu există uzine care produc astfel de piese, grinzile au fost aduse de la Sankt-Petersburg, Rusia.

Podul de la Ghindeşti este refăcut de Guvernul SUA, prin intermediul Corporaţiei Provocările Mileniului. Podul va fi gata în august a.c., iar pentru construcţia lui au fost alocate peste 900 de mii de dolari. Drumul nou este construit conform standardelor moderne și va asigura accesul la infrastructură de calitate pentru circa 300 mii de locuitori din partea de nord a țării.

Source: trm.md

Keywords:

pod , localitati , Moldova

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Oraș
Prima atestare:
sec. XX
Populația:
0 locuitori

Tiraspolul Nou este un oraș în Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Localitatea se află la distanța de 1 km de orașul Tiraspol și la 77 km de Chișinău. Orașul Tiraspolul Nou a fost înființat în secolul XX.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.