Go to section: Folk crafts
24 february 2024, 11:30 Folk craftsmen views 25221
Adrian Onuță – olarul din tată-n fiu (Foto)
24 february 2024, 11:30 Folk craftsmen views 25221

Adrian Onuță – olarul din tată-n fiu (Foto)

Înainte de moartea bunicului, Adrian i-a promis că va deveni un olar iscusit şi că nu va permite ca tehnica olăritului să fie uitată şi pierdută în timp. De mic a învăţat să învârte roata şi să simtă dispoziţia lutului pe care-l modelează.

Astăzi el are o colecţie impresionantă de vase de diverse forme și dimensiuni. Toate acestea nu le-ar fi însă reușit, dacă nu ar fi avut susținerea familiei, fiindcă la procesul de modelare a obiectelor din lut participă toată familia. Copiii îl ajută la modelat (la făcutul tortiţelor, la glazurat, la curățirea purităților), iar soția, Dorina, la pictat. Feciorul meșterului din Hîncești, care are doar 15 ani, vorbește cu mândrie despre ţuruiecele pentru copii pe care le face. El vrea să calce pe urmele tatălui său și să urmeze tradiția.

Pentru a afla mai multe despre lucrările meșterului, vă îndemnăm să consultați pagina lui de pe site-ul Odnoklassniki.

Adrian Onuță
Meșter popular, Olar
s. Mireşti, r-nul Hînceşti
Telefon mobil : +373 69 160 043

Source: issuu.com

Keywords:

meșter , Olar

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1527
Populația:
5013 locuitori

Copanca este un sat şi comună din raionul Căuşeni. Din componenţa comunei fac parte localităţile Copanca și Valea Verde. Localitatea se află la distanța de 20 km de orașul Căușeni și la 81 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 5013 oameni. Satul Copanca a fost menționat documentar în anul 1527.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.