Go to section: Folk crafts
06 may 2015, 09:45 Folk crafts views 40542
Covoarele de la Ungheni vor fi așternute la Curtea regelui Arabiei Saudite
Photo: facebook.com
06 may 2015, 09:45 Folk crafts views 40542

Covoarele de la Ungheni vor fi așternute la Curtea regelui Arabiei Saudite

Regele Arabiei Saudite va călca pe covoare moldovenești. Un lot impresionant de covoare de la Ungheni, în valoare de un milion de dolari, a fost comandat recent pentru a fi așternute la Curtea regelui Arabiei Saudite din orașul Jeddah.

Covoarele moldovenești au ajuns deja în Orientul Mijlociu, iar în scurt timp vor fi și așternute. Potrivit PRO TV, regele arab a comandat 22 de mii de metri pătrați de covoare moldovenești, suprafață egală cu aproximativ trei terenuri de fotbal sau cât un sat de marime medie din Moldova.

Directorul fabricii de covoare din Ungheni, Nicolas Nicula, a declarat că deși de cele mai dese ori ei nici nu știu cine este comanditarul, în acest caz, fiind vorba despre o comandă de un milion de dolari, nu putea să nu știe acest lucru. Acesta a spus că fabrica de la Ungheni a fost selectată pentru că s-a angajat să livreze covoarele într-un timp extrem de scurt.

„21 de zile în care să producem 22 mii de metri pătrați și să- livrăm. Sunt o mie de producatori de covoare, dar era foarte clar că nimeni nu a putut în termenul acesta să producă. Dar a fost benefic pentru că noi astăzi suntem într-o situație, într-un sezon în care nu prea vin comenzi, plus situația din Rusia, Ucraina a afectat vânzarile destul de mult", a spus Nicula.

Acum, patronul fabricii este decis să meargă să vadă cu ochii lui cum s-au așternut covoarele moldovenești la curtea regală din Arabia Saudită. „Pe mine mă interesează calitatea finală, plus că este o poartă pe care am deschis-o, totuși o comanda atât de mare executată este un plus pentru numele nostru", a mai spus directorul fabricii de covoare din Ungheni.

Source: provincial.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1769
Populația:
2240 locuitori

Podoimița este un sat din cadrul comunei Podoima din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Localitatea se află la distanța de 6 km de orașul Camenca și la 144 km de Chișinău. Populaţia satului Podoimița alcătuia 2 240 oameni în anul 2000. Satul Podoimița a fost menționat documentar în anul 1769.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.