Go to section: Architecture
16 april 2021, 12:30 Architecture views 4257
În satul Ratuș a fost restaurat un frumos mozaic național
16 april 2021, 12:30 Architecture views 4257

În satul Ratuș a fost restaurat un frumos mozaic național

În satul Ratuș, raionul Criuleni, a fost restaurat un frumos naționale mozaic pe fațadele Casei de Cultură, realizată cu mai mult de o jumătate de secol în urmă, în 1968, transmite Noi.md.

Această veste bună a împărtășit pe rețeaua de socializare designerul, Igor Munteanu, mențioîând că autorul acestui mozaic a fost tatăl său, Artist al Poporului, Gheorghe Munteanu, cu care a descoperit, în vara anului 2016, că acest mozaic a fost în mod barbar acoperit cu vopsea de fațadă la următoarea vopsire a fațadei.

 "Anul trecut am scris despre această istorie și am solicitat autorităților competente să intervină în rezolvarea acestei probleme. În octombrie, m-am întîlnit cu primarul Petru Buzu, care a spus că nu are cine să facă acest lucru și ar fi mai bine să vin eu cu cineva în primăvară și să fac această lucrare, iar el ne va da o scară pentru a realiza aceste lucrări. Și iată eu împreună cu prietenii mei, pe 13 aprilie, văzînd vremea bună și pregătiți din timp, am plecat și într-o zi întreagă de muncă grea, am făcut acest lucru în patru. Multe mulțumiri lui Vitalie și Nataliei Deli, Catrine Marin!!!", a scris Igor Munteanu.

Source: noi.md

Keywords:

Mozaic , restaurare , Arhitectura

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1598
Populația:
898 locuitori

Botnăreşti este un sat şi comună din raionul Anenii Noi. Din componenţa comunei fac parte localităţile Salcia și Botnărești. Satul Botnărești este situat la o distanță de 11 km de orașul Anenii Noi, la 3 km de staţia calea ferată Socoleni și la 21 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 898 de oameni. Pentru prima dată satul a fost menționat documentar în anul 1598, cu numele Butnărești.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.