Go to section: Theatre
13 february 2020, 17:00 Theatre views 5196
Colectivul de creaţie sprijină administraţia Teatrului Cehov
13 february 2020, 17:00 Theatre views 5196

Colectivul de creaţie sprijină administraţia Teatrului Cehov

Directorul teatrului „A.P. Cehov", Constantin Haret, a comentat situația odată cu scoaterea din repertoriu a unei serii de spectacole.

Mai devreme, unul dintre actorii teatrului a scris în rețelele de socializare că cel puțin 7 spectacole au fost scoase recent din repertoriul Teatrului de Stat rusesc „Cehov".

- Aceste spectacole nu au fost scoase imediat, ci în două etape. Consiliul artistic adună, examinează prezența spectacolelor și ia o decizie cu privire la necesitatea eliminării unei producții din cauza numărului sistematic redus de spectatori. Avem un repertoriu mare, iar regizorii spun că spectacolele lor sînt rareori jucate. Prin urmare, s-a decis eliminarea spectacolelor cu frecvenţă redusă a spectatorilor. Pentru fiecare reprezentație, o decizie a fost luată separat, am transmis protocolul ședinței consiliului artistic la Ministerul Culturii", a explicat Haret.

Potrivit acestuia, la spectacolele care au fost scoase acum, sala era plină doar la 20%, iar consiliul artistic s-a concentrat pe acest factor, și nu pe cine este regizorul, transmite Noi.md cu referinţă la bloknot-moldova.md.

- Ar trebui să existe o anumită rotație – spectatorul întreabă ce este nou și trebuie să-i oferim ceva. În locul piesei „Timpul dragostei și urii", care povestește despre tragedia Holocaustului, intenționăm să punem în scenă „Aici zorile sînt liniștite" cu prilejul celei de-a 75-a aniversări a Victoriei în Marele Război pentru Apărarea Patriei. Regizor va fi Dmitri Koev, a spus Haret.

Comentînd reacția artiștilor la schimbările din repertoriu, directorul teatrului a spus că recent cinci actori ai trupei au scris o serie de plîngeri în instanță, fiind nemulțumiți de aceste aspecte sau de activitățile conducerii.

- Dar aproape întregul colectiv, peste 100 de persoane, ca răspuns la acest lucru, au semnat o scrisoare colectivă în sprijinul administrației teatrului. Și toate publicațiile de acest gen, precum o postare despre scoaterea spectacolelor, sînt ambițiile personale ale actorilor care consideră că este o insultă personală retragerea spectacolelor cu participarea lor", a concluzionat Haret.

Reamintim că, potrivit datelor Ministerului Culturii, Educației și Cercetării din Republica Moldova, Teatrul „Cehov" a menținut, timp de mai mulți ani, o poziție de lider la compartimentul frecvenţă a spectatorilor între toate teatrele și sălile de concerte din țara noastră, precum și după numărul de premiere lansate în sezonul de teatru.

Source: noi.md

Keywords:

teatru , spectacol

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1524
Populația:
5039 locuitori

Ruseştii Noi este un sat şi comună din raionul Ialoveni. Din componenţa comunei fac parte localităţile Ruseştii Noi și Ruseştii Vechi. Localitatea se află la distanța de 15 km de orașul Ialoveni și la 27 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 5039 de oameni. Satul Ruseştii Noi a fost menționat documentar în anul 1524.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.