Go to section: Theatre
19 december 2019, 16:30 Theatre views 4075
Criza de la Teatrul de Operă și Balet, în atenția Ministerului Educației
19 december 2019, 16:30 Theatre views 4075

Criza de la Teatrul de Operă și Balet, în atenția Ministerului Educației

Noua conducere a Ministerului Educației, Culturii și Cercetării examinează în prezent problemele acumulate în activitatea Teatrul Național de Operă și Balet, iar în viitorul apropiat urmează să adopte anumite hotărîri.

După scandalul de vara trecută, cînd mai mulți artiști ai Teatrului, printre care marele tenor Mihai Munteanu, au fost concediați în mod arbitrar, a fost pusă în discuție demiterea șefului instituției, Ion Grosu. Cu toate acestea, fost conducere a ministerului de resort așa și nu a întreprins anumite măsuri.

Contactat de Noi.md, ministrul Educației, Corneliu Popovici, a menționat că în prezent situația de la Teatru este analizată, iar în scurt timp opinia publică va fi anunțată despre deciziile luate.

„Este în proces de examinare. Cred că într-o săptămînă o să fie clar. E o chestiune serioasă, trebuie să fie foarte bine fundamentată decizia", a declarat Corneliu Popovici.

Totodată, urmează a fi analizată și problema excluderii din repertoriul Teatrului a operelor semnate de compozitorii moldoveni.

Comunitatea artiștilor autohtoni, printre care și maestrul Gheorghe Mustea, au semnalat în repetate rînduri că în ultimii 10 ani, operele naționale nu au mai fost puse în scenă. Directorul Ion Grosu a fost acuzat că decide după bunul plac ce spectacole să fie puse în scenă.

Source: noi.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
sec. XX
Populația:
96 locuitori

Pîcalova este un sat din cadrul comunei Andreevca din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Localitatea se află la distanța de 10 km de orașul Rîbnița și la 117 km de Chișinău. Conform datelor din anul 2010, populaţia localității constituia 96 de oameni. Satul Pîcalova a fost înființat la începutul secolului XX.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.