Go to section: Theatre
02 september 2024, 11:30 Theatre views 17376
Actrița Ala Menșicov aniversează ziua de naștere
02 september 2024, 11:30 Theatre views 17376

Actrița Ala Menșicov aniversează ziua de naștere

Astăzi, 9 februarie, actrița de teatru Ala Menșicov își aniversează ziua de naștere. S-a născut la 9 februarie 1961 în satul Chetriş, raionul Făleşti. De mică visa să devină actriţă, pentru că, spune ea, este un tărîm pentru cei privilegiaţi. "Ma simt bine atunci cînd trebuie sa te arunci... să joci. Cînd eram mică, eram foarte iventivă, eram „motorul" tuturor nebuniilor. Cu siguranţă ai nevoie de talent, dar şi de multă muncă şi inspiraţie".

Visul a început să se contureze cînd a venit în Chişinău ca proaspătă studentă a Institutului de Arte din Chișinău. Cu toate că se întrezărea un viitor promiţător, un drum plin de vise şi perspective, cei doi ani petrecuţi la Institut nu au fost atît de dulci. Și-a continuat studiile la Şcoala Teatrală „Boris Şciukin" din Moscova, care a deschis o nouă filă în biografia ei artistică.

În 1990, Ala Menșicov în cadrul unui grup de 13 actori, în frunte cu Petru Vutcărău, părăsește teatrul „Luceafărul" și devin un teatru „ambulant". Noua trupă, numită deja Teatrul „Eugene Ionesco" se stabilește temporar în România, la Rîmnicu-Vîlcea, unde li se oferă cazare și o scenă în care pot monta și prezenta spectacole. În vara anului 1991 Ala Menșicov împreună cu trupa teatrului revine la Chișinău.

Este actriță a teatrului „Eugene Ionesco", interpretînd numeroase roluri și bucurîndu-se de aprecierea publicului și a criticilor de teatru.

Pentru activitatea sa, Ala Menşicov a obţinut mai multe premii, printre care: Marele premiu pentru Cel mai Bun One-Man-Show Feminin, «Femeile lui Picasso. Jacqueline» (Festivalul Internaţional de Teatru GALA STAR, Bacău, Romînia, 2006); Cel mai bun rol feminin, «Elisabeta I», după Paul Foster (Gala Premiilor UNITEM, 2006); Cel mai bun rol feminin (Festivalului Internaţional de Teatru BITEI '94); Premiul II pentru «Agrişul» de A.P.Cehov, (Concursul declamatorilor «A. P. Cehov» Moscova, Federaţia Rusă, 1985) etc.

După o carieră de succes în teatru şi film, Ala Menşicov de ceva timp a pus bazele cursurilor de actorie în cadrul teatrului „Eugene Ionesco". Sînt formate grupe pentru copii, adolescenţi, adulţi, pentru toţi cei care vor să se descopere şi să afle lucruri nebănuite despre ei înşişi.

Keywords:

teatru , actori , aniversarea

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1459
Populația:
1884 locuitori

Hăsnăşenii Mari este un sat şi comună din raionul Drochia. Hăsnăşenii Mari este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 26 km de orașul Drochia și la 161 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1884 de oameni. Satul Hăsnăşenii Mari a fost menționat documentar în anul 1459.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.