09 october 2020, 15:30 Health views 17159
09 october 2020, 15:30 Health views 17159

Studiu: Injuria nu este mai puțin dăunătoare decît bătaia


Foto: dojoblog.ro

Părinții care țipă la copiii adolescenți din cauza neascultării lor, le creează aceleași probleme ca și în cazul pedepsei fizice, crescînd riscul de depresie și a comportamentului agresiv, scrie The Wall Street Journal.

Acest lucru este demonstrat de rezultatele unui studiu realizat de oamenii de știință de la Universitatea din Pittsburgh și Michigan, publicat pe site-ul web al revistei Child Development.

Sondajul a  976 de familii  a constatat că copiii în vîrstă de 13 ani, la care părinții des strigă au arătat mai multe probleme de comportament, în anul următor, se spune în articol. Ei s-au bătut cu colegii lor, a învățat prost, au mințit părinții și au arătat semne de depresie. Aceeași tendință a fost înregistrată în acele familii în care părinții au recurs la acțiuni violente.

"Injurăturile nu pot face față problemelor de comportament - conchide Tae-Min Wang, profesor la Universitatea din Pittsburgh, co-autor al studiului. - Dimpotrivă, le agravează".

 

Sursa: inopressa.ru

Keywords:

relatii , stres , studiu

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1910
Populația:
1142 locuitori

Colibabovca este un sat şi comună din raionul Leova. Colibabovca este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 37 km de orașul Leova și la 75 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1142 de oameni. Satul Colibabovca a fost înființat în anul 1910.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.