27 june 2019, 03:30 Health views 14696
27 june 2019, 03:30 Health views 14696

Stai pe scaun multe ore pe zi? Asta te poate trimite pe patul de spital


Foto: antena3.ro

Сercetătorii au asociat statul pe scaun pentru mult timp cu un număr de probleme medicale printre care se află obezitatea şi sindromul metabolic.

Studiile au arătat că statul pe scaun pentru mai multe ore creşte semnificativ riscul de deces provocat de boli cardiovasculare şi cancer, informează Mayo Clinic.

Un studiu recent a comparat adulţi care îşi petreceau mai puţin de 4 ore pe zi aşezaţi în faţa televizorului cu alţi adulţi care făceau asta zilnic, pentru mai mult de 4 ore.

La finalul cercetării s-a constatat că aceştia din urmă aveau un risc de deces din orice cauză cu 50% mai ridicat şi un risc de apariţie a bolilor cardiovasculare (dureri în piept, atacuri de cord) cu aproximativ 125% mai ridicat decît ceilalţi participanţi.

Statul în fund în faţa televizorului nu este singura problemă.

Specialiştii avertizează că şi statul jos la birou, dar şi şofatul timp îndelungat poate avea aceleaşi efecte ca statul jos în faţa televizorului.

Potrivit Mayo Clinic, e indicat să petrecem mai puţin timp pe scaun şi să facem mai multă mişcare.

Keywords:

munca , sport , sanatate

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1470
Populația:
1914 locuitori

Pecişte este un sat şi comună din raionul Rezina. Pecişte este unicul sat din comuna cu acelaşi nume, situat la o distanță de 33 km de orașul Rezina și la 112 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1914 oameni. Satul Peciște este menționat documentar în anul 1470.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.