29 march 2020, 10:00 Health views 51122
29 march 2020, 10:00 Health views 51122

De ce locuitorii din mediul urban au probleme cu somnul

Medicii afirmă: cea mai mare parte a populației marilor orașe doarme prost. Pentru a îmbunătăți calitatea somnului, nu trebuie folosit înainte de a merge la culcare telefonul mobil. De asemenea, nu trebuie să mergi la culcare, încercînd să găsești soluții pentru problemele existente, scrie "Meddaily".

O cauza frecventă a insomniei este stresul. Se estimează că 20% dintre oameni capătă insomnie în cursul anului, ca rezultat al stresului. Aceasta se numește insomnie de adaptare. Insomnia cronică este cauzată de o serie de afecțiuni. Printre lideri – nevroza depresivă, nevrozele de anxietate.

Uneori insomnia este rezultatul schimbăii fuselor orare. Pentru a trece la noul regim, de obicei, este nevoie de aproximativ trei zile. În general, oamenii nu respectă igiena somnului, adică nu respectă un regim sănătos de veghe și de odihnă.

Medicii recomandă  să mergem la culcare și să ne trezim la una și aceiași oră zilnic. Înainte de culcare nu trebuie exercitată o intensă activitate fizică sau mentală. Organismul trebuie să se relaxeze timp de cel puțin o oră înainte de culcare. Supraalimentarea, consumul de băuturi stimulante, țigările complică situația. În schimb, se știe că alimentele care conțin carbohidrați ne ajută să adormim.

Munca grea implică întotdeauna o schimbare de activitate, atunci cînd veniți acasă. Doar astfel veți puteți adormi. Apropo, încălzirea picioarelor accelerează adormirea. Temperatura ideală pentru somn este de 18-25 de grade Celsius.

Somnology vina mediu foarte urban. Iluminat artificial, programul de lucru intens, stres - acestea sunt principalii vinovați. Există un mod în sport, aderarea la week-end.
Pentru a te înviora de dimineață, trebuie să aprinzi o lumină puternică sau să ieși afară, la balcon pentru a respira aer curat, să bei ceai sau cafea, să faci cîteva exerciții fizice. La începutul zilei de lucru este de dorit să se includă lumina albă strălucitoare sau albastră și nu galbenă, deoarece împiedică dezvoltarea hormonului somnului, melatonina si elimină somnolența.

Trebuie să știți că un somn de zece minute restabilește activitatea creierului pentru o oră. Deaceea chiar și somnul neîndelungat ajută la "resetarea" creierului. Dar acest lucru poate fi practicat numai de persoanele care nu suferă de insomnie.

Keywords:

sanatate , om , somn

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1791
Populația:
9551 locuitori

Copceac este un sat şi comună din UTA Găgăuzia. Copceac este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 57 km de municipiul Comrat și la 164 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 9551 de oameni. Satul Copceac a fost întemeiat în anul 1791.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.