15 may 2021, 11:00 Health views 4538
Centrele de vaccinare vor activa și în zilele de odihnă
15 may 2021, 11:00 Health views 4538

Centrele de vaccinare vor activa și în zilele de odihnă

Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale îndeamnă persoanele eligibile pentru vaccinare să se imunizeze împotriva COVID-19 și anunță că centrele de vaccinare vor activa și în zilele de odihnă, comunică MOLDPRES.

Autoritățile din sănătate au anunțat că centrele de vaccinare la nivel național vor activa în regim non-stop, inclusiv în zilele de sâmbătă și duminică.

Pentru vaccinare, cetățenii trebuie să se adreseze la medicul de familie, conform adresei de domiciliu, sau să se programeze online prin intermediul platformei naționale de vaccinare www.vaccinare.gov.md. Cei care sunt eligibili pentru vaccinare, vor introduce datele la secțiunea programare, iar cei care nu întrunesc aceste condiții la această etapă, se vor înregistra în lista de așteptare.

În prezent, în Republica Moldova se desfășoară etapele a I-a, II-a și a III-a de vaccinare, în care sunt eligibile următoarele categorii: lucrătorii medicali, personalul și beneficiarii din cadrul azilelor și centrelor de plasament temporar sau de lungă durată, persoanele cu vârsta 60+ și cei care au comorbidități, angajații structurilor de menținere și asigurare a ordinii publice, apărării și securității statului, lucrătorii sistemului penitenciar, angajații din domeniul educației și social, colectivități, indiferent de forma juridică și tipul de organizare. La fel, vor fi imunizați și membrii de familie a persoanelor din colectivitățile menționate.

Până astăzi, în țară au fost vaccinate împotriva noului coronavirus 216740 de persoane.

Source: www.moldpres.md

Keywords:

vaccin , coronavirus

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1668
Populația:
171 locuitori

Zăicani este un sat din cadrul comunei Ratuş, raionul Teleneşti. Localitatea se află la distanța de 11 km de oraşul Teleneşti şi la 80 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 171 de oameni. Satul Zăicani a fost menționat documentar în anul 1668.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.