21 january 2021, 14:00 Health views 3558
Ne salvează, sau ne folosesc pe post de cobai?
21 january 2021, 14:00 Health views 3558

Ne salvează, sau ne folosesc pe post de cobai?

70% din populația planetei vor deveni materie experimentală pentru laboratoarele covid. Nu-s vorbe goale. Noi ne-am dorit așa de mult să se termine mai repede anul 2020, care ne-a supus multor încercări grele din cauza pandemiei de coronavirus, dar se pare că e prematur să ne bucurăm: totul abia începe.

Evenimentele din prima lună a anului curent confirmă odată în plus temerile privind subtextul politic al pandemiei. Cu apariția mai multor versiuni ale vaccinului împotriva COVID-19 și amplificarea programelor internaționale de vaccinare masivă a populației (apropo, deocamdată doar în țările ”prioritare”) apar tot mai multe întrebări. Prima - ce vaccin să aplicăm, reieșind din gradul de încredere? A doua – există suficiente vaccinuri pentru toți doritorii? (Și o întrebare aferentă – de ce așa țări ca Moldova se află la coada listei pentru obținerea vaccinului?). A treia – cu introducerea pașapoartelor - covid societatea se va diviza în cei vaccinați și cei care au refuzat vaccinul, și ce să facă cei din urmă, care de facto vor fi restricționați în drepturile constituționale, spre exemplu, la libera circulație, angajare, asistență medicală ?

Continuarea articolului citiți pe noi.md.

Source: noi.md

Keywords:

coronavirus , vaccin

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1446
Populația:
689 locuitori

Valea Rusului este un sat din cadrul comunei Pruteni, raionul Făleşti. Localitatea se află la distanța de 21 km de orașul Fălești și la 147 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 689 de oameni. Satul Valea Rusului a fost menționat documentar în anul 1446.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.