19 february 2020, 10:01 Health views 2228
În Moldova au ajuns testele pentru coronavirus
19 february 2020, 10:01 Health views 2228

În Moldova au ajuns testele pentru coronavirus

Agenția Națională pentru Sănătate Publică a primit un set de teste pentru detectarea virusului ce cauzează COVID-19.

Setul de teste pentru determinarea virusului Coronavirusul de tip nou (SARS-CoV-2) este stocat în condiții speciale în Laboratorul virusologic din cadrul Agenției Naționale pentru Sănătate Publică.

Investigațiile de laborator la detectarea virusului SARS-CoV-2 vor fi făcute de la persoanele care întrunesc definiția de caz a OMS, cu criteriile stipulate în ordinul MSMPS nr.81 din 24 ianuarie 2020 „Cu privire la măsurile de prevenire și control al infecției cu Coronavirusul de tip nou (2019 – nCov)”.

Responsabil pentru colectarea, transportarea urgentă și în siguranță a materialului biologic pentru investigații de laborator la Coronavirusul de tip nou (SARS-CoV-2) la Agenția Națională pentru Sănătate Publică este IMSP Spitalul Clinic de Boli Infecțioase „Toma Ciorba”, care va efectua aceste proceduri conform Ghidului Național de reglementări pentru transportarea substanțelor infecțioase, 2019.

Source: noi.md

Keywords:

sanatate , test , coronavirus

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1573
Populația:
1267 locuitori

Corpaci este un sat şi comună din raionul Edineţ. Corpaci este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Satul Corpaci este situat într-o regiune de şes şi mici coline, la confluenţa rîului Racovăţ cu Prutul, la o distanţă de 30 km de oraşul Edineţ, la 38 km de staţia de cale ferată Brătuşeni şi la 222 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 1267 de oameni.  Satul Corpaci a fost atestat documentar în anul 1573.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.