14 september 2023, 14:30 Health views 20651
14 september 2023, 14:30 Health views 20651

Cum scăpăm de oboseala ochilor?


Foto: nashasvadba.net

Cum computerul a devenit necesar și inevitabil în viața de zi cu zi, mai ales dacă lucrezi cîte 8 ore în fața unui monitor, mai devreme sau mai tîrziu apar o serie de simptome precum dureri de cap acute, oboseală, tulburări de vedere, ochi uscați ori lăcrimare excesivă, dureri ascuțite de ochi.

Monitorul ar trebui să fie amplasat nu mai aproape de 80 cm de la ochi (în cazul în care vederea este redusă, este necesar să se lucreze cu ochelari).

Dacă este posibil, monitorul trebuie să fie amplasat în așa fel încît să te poți uita periodic în depărtare. Dacă acest lucru nu este posibil, instalați o oglindă în spatele monitorului.

Folosește soluții farmaceutice împotriva ochilor care ustură. Ai ochi care ustură, pișcă și îți dau senzația că ard? Din fericire, există pe piață anumite produse ce conțin lacrimi artificiale, menite să îți hidrateze ochii și să îți amelioreze secreția lacrimala. Nu ezita să le folosești!

 

Sursa: sobesednik.ru

Keywords:

sfat , calculator , corp , sanatate

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1561
Populația:
5438 locuitori

Rădoaia este un sat şi comună din raionul Sîngerei. Rădoaia este unicul sat din comuna cu acelaşi nume, situat la 10 km de orașul Sîngerei și la 110 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 5438 de oameni. Prima atestare istorică a satului Rădoaia datează din anul 1561.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.