18 september 2020, 14:35 Health views 25642
18 september 2020, 14:35 Health views 25642

Cum poţi reduce nivelul colesterolului fără medicamente


Foto: obozrevatel.ua 

Stresul cotidian, stilul de viaţă dezechilibrat, fumatul şi lipsa unui program de somn sunt doar cîţiva dintre factorii care cresc nivelul de colesterol „rău” din organism, responsabil de apariţia bolilor de inimă şi a diabetului.

În condiţiile în care este aproape imposibil să controlezi toţi factorii de mai sus, medicii nutriţionişti sunt de părere că există soluţii la îndemîna oricui pentru a scădea nivelul colesterolui „rău” fără ajutorul medicamentelor.

Mai jos puteţi regăsi cinci metode simple de a ţine sub control nivelul colesterolului.

 ● Mănîncă zilnic fructe şi legume, deoarece ele nu trebuie să lipsească dintr-o dietă echilibrată. Nutriţioniştii spun că zilnic este indicat să includem în dietă cinci porţii de fructe şi legume. Aceste alimente conţin substanţe, printre care fibre, vitamine, minerale şi antioxidanţi care scad nivelul de colesterol „rău” din organism.

Mănîncă de trei ori pe săptămînă peşte. Potrivit nutriţioniştilor, peştele este alimentul ideal pentru a reduce colesterolul. Unele specii, precum somonul, sunt bogate în Omega 3. Aceşti acizi graşi sunt o sursă de grăsimi "bune".

Apucă-te de o cură de slăbire. Medicii spun că persoanele supraponderale sau cele care au un indice al masei corporale peste media normală au un nivel al colesterolului ridicat. Astfel, pentru a preveni apariţia afecţiunilor cardiovasculare sau a diabetului este indicat să slăbiţi. Atenţie însă: a fi slab nu înseamnă neapărat a fi sănătos. Înainte de a adopta un regim cereţi sfatul medicului. 

Renunţă la alcool şi tutun. Medicii nutriţionişti ne recomandă să renunţăm la aceste vicii, deoarece alcoolul măreşte nivelul zahărului din sînge, iar tutunul scade nivelul colesterolului "bun" din organism.

Zilnic trebuie să faci mişcare timp de 30 de minute. Experţii precizează că sportul stimulează circulaţia sanguină, fapt ce duce la scăderea colesterolului "rău". Joggingul, înotul, aerobicul şi ciclismul sunt sporturile cele mai indicate.

Keywords:

sanatate , corp , alimentatie

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1735
Populația:
3108 locuitori

Vărăncău este un sat şi comună din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Din componenţa comunei fac parte localităţile: Gherşunovca, Buschi și Vărăncău. Localitatea se află la distanța de 10 km de orașul Rîbnița și la 108 km de Chișinău. Populaţia satului Vărăncău alcătuia 3108 de locuitori în anul 1997. Satul Vărăncău a fost menționat documentar în anul 1735.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.