10 october 2018, 11:55 Health views 9998
Tot mai mulţi moldoveni au reacţii adverse după administrarea medicamentelor
10 october 2018, 11:55 Health views 9998

Tot mai mulţi moldoveni au reacţii adverse după administrarea medicamentelor

Tot mai mulţi moldoveni au reacţii adverse după administrarea preparatelor. Potrivit Agenţiei Medicamentelor, de la începutul anului au fost înregistrate 790 de cazuri, în timp ce în 2017, pe tot parcursul anului, s-au adresat doar 500 de pacienţi.

Numărul este în creştere, deoarece oamenii au început să sesizeze tot mai des astfel de situaţii.

Printre medicamentele ce provoacă cel mai des reacții adverse sînt cele împotriva tuberculozei, antibioticele, analgezicele şi anestezicele. Acestea pot cauza dereglări ale sistemului digestiv, amețeli, vomă, diaree și erupții cutanate.

Medicii recomandă oamenilor să nu se trateze singuri şi să fie atenţi la intervalul de timp atunci cînd administrează pastilele.

Agenția Medicamentului și Dispozitivelor Medicale organizează o conferință cu tema "Raportarea reacțiilor adverse la medicamente și utilizarea rațională a preparatelor și dispozitivelor".

Source: publika.md

Keywords:

medicamente , sanatate

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1670
Populația:
163 locuitori

Balmaz este un sat din cadrul comunei Ciobanovca, raionul Anenii Noi. Localitatea se află la distanța de 15 km de orașul Anenii Noi și la 47 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 163 de oameni. Satul Balmaz a fost menționat documentar în anul 1670.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.