06 march 2020, 11:30 Health views 21421
06 march 2020, 11:30 Health views 21421

Сe nu stiați despre ceai

Ştiaţi că prima ceaşcă de ceai a fost băută întîmplător? Conform tradiției  chineze, în anul 2737 î.Hr. împăratul chinez Shen-Nung, ședea sub un copac cînd sluga i-a dat o cană cu apă fierbinte. Cîteva frunze dintr-un copac au căzut în apă şi împăratul a decis să încerce băutură. Copacul era o plantă sălbatică cunoscută sub numele de Camellia chinezească (Camellia sinensis).

Astăzi, oamenii beau cu plăcere diverse soiuri de ceai negru, verde, alb și alte tipuri de ceai din diferite părţi ale lumii, dar nu toată lumea înţelege diferenţa dintre ele, scrie voices.yahoo.com.

Ceaiul negru - este unul dintre cele mai populare soiuri de ceai. Acesta este cultivat pe plantaţiile din Africa, India, Sri Lanka şi Indonezia. Acest ceai cu nivelul mai ridicat de cofeină, comparativ cu alte tipuri de ceai. Dacă este infuzat, ca de obicei, poate ajuta la dureri de cap, scăderea tensiunii arteriale, prevenirea arterosclerozei și boala Parkinson.

Ceaiul verde

Ceaiul verde are o serie de proprietăţi utile, inclusiv protecţia împotriva anumitor tipuri de cancer, contribuie la pierderea în greutate, scăderea colesterolului, întărirea sistemului imunitar şi multe altele.

Ceai Oolong

Oolong nu este atît de răspîndit ca ceaiul negru şi verde. El nu ține nici de ceaiul negru, nici verde, pentru că este parţial fermentat. Nu e de mirare că acest ceai este considerat unul dintre cele mai bune din lume. Proprietăţile benefice ale ceaiului Oolong se dublează, deoarece combină avantajele ceaiului negru și verde. Aceasta luptă împotriva radicalilor liberi, care contribuie la îmbătrînire, ajută la eczeme și diabet, si luptă cu stresul.

Ceaiul alb

Ceaiul alb are o aromă ușoară şi este cel mai puţin prelucrat. Potrivit unor studii, ceaiul alb este mai eficient decît cel verde în lupta împotriva bacteriilor şi poate inhiba dezvoltarea infecţiilor stafilococice şi streptococice. Ceaiul alb este bun fie cald, fie rece.

Keywords:

ceai , plante , sanatate

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Oraș
Prima atestare:
1966
Populația:
1659 locuitori

Frunză este un oraş în raionul Ocniţa, Republica Moldova. Amplasat în partea de nord a republicii, la hotar cu Ucraina, pe linia de cale ferată Ocniţa-Moghiliov-Podolsk, oraşul Frunză  este situat la o distanţa de 243 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia oraşului constituie 1659 locuitori. Localitatea a fost întemeiată în anul 1966, cînd lângă fabrica de zahăr încep să se construiască case de locuit, în 1973 obţinînd statutul de localitate de tip orăşenesc.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.