20 april 2020, 15:00 Health views 6134
20 april 2020, 15:00 Health views 6134

Cartoful – o sursă excepţională de vitamine şi minerale


Foto: wikimedia.org

Cartoful, considerat mîncarea săracului, este o sursă extraordinară de nutrienţi, vitamine şi minerale şi este mult mai benefic pentru organism decît broccoli, sfecla, bananele, nucile şi avocado, recomandate de nutriţionişti, conform unui studiu al unor cercetători britanici, potrivit The Epoch Times.

Astfel, cartoful este, potrivit experţilor, cel mai ieftin şi dietetic produs. Mai mult, ei recomandă consumul acestei legume de două ori pe zi, ceea ce poate contribui la normalizarea tensiunii arteriale, asigurînd că un consum frecvent al acestor tuberculi nu va duce la creşterea în greutate în cazul în care la prepararea lor nu se foloseşte grăsime în exces.

Un cartof mediu fiert în coajă conţine de cinci ori mai multe fibre decît o banană şi asigură un aport de vitamina C de trei ori mai mare decît un fruct de avocado.

De asemenea, oamenii de ştiinţă au stabilit că acesta conţine şi o cantitate mai mare de seleniu decît seminţele de floarea soarelui şi nucile.

Cartoful surclasează în privinţa elementelor vitale pentru organism multe din legumele preferate de nutriţionişti şi care sunt la modă, precum broccoli, avocado etc., mai spun ei.

Inclus în alimentaţia de zi cu zi, cartoful face inutil consumul de diferite suplimente de vitamine, deoarece asigură organismul cu o gamă largă de diverşi nutrienţi, asigură cercetătorii britanici.

Keywords:

cartof , sanatate

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1905
Populația:
146 locuitori

Victoria este un sat din cadrul comunei Sărăteni, raionul Leova. Localitatea se află la distanța de 36 km de orașul Leova și la 71 de km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 146 de oameni. Satul Victoria a fost menționat documentar în anul 1905.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.