13 april 2023, 15:30 Health views 19642
13 april 2023, 15:30 Health views 19642

Sucul de lămîie și lumina solară contribuie la dezinfectarea apei potabile


Foto: liveinternet.ru 

Oamenii de știință americani au reușit să dezinfecteze apa cu ajutorul luminii soarelui și sucului de lămîie, la fel de bine ca la fierbere. Profesorul Kellogg Schwab și colegii săi de la Școala de Sănătate Publică Bloomberg a publicat un studiu în numarul din aprilie al American Journal of Tropical Medicine and Hygiene.

Dezinfectarea apei folosind lumina soarelui este una dintre cele mai răspîndite modalităţi de a obţine apă potabilă în regiunile cu venituri mici. Aplicarea acestei metodologii recomandate de către UNICEF, poate reduce semnificativ incidența de diaree. La utilizarea acesteia ar trebui să fie umplută o sticlă de plastic cu unul sau doi litri de apă, iar apoi expusă la soare timp de cel puţin şase ore. Pe timp noros timpul creşte la 48 de ore.

"Studiile anterioare au arătat că jumătate din paturile de spital sînt ocupate de persoane cu boli legate de apa potabilă necalitativă. Dezinfectarea apei cu lumina soarelui, combinată cu suc de lămîie (30 de mililitri de suc la 2 litri de apă), reduce conţinutul bacteriei E. coli, în doar 30 de minute. Acelaşi rezultat poate fi obținut prin fierbere", - a spus Schwab.

Keywords:

suc , sanatate , apa

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1902
Populația:
1278 locuitori

Grigoreşti este un sat din cadrul comunei Alexăndreni, raionul Sîngerei. Localitatea este situată pe malul stîng al rîului Răut, la 43 km de oraşul Sîngerei şi la 151 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1278 de oameni. Satul Grigorești a fost întemeiat în anul 1902.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.