19 january 2020, 11:30 Health views 17709
19 january 2020, 11:30 Health views 17709

Curăţenia ecologică cu ajutorul articolelor de uz casnic

Oţetul, sucul de lămîie şi bicarbonatul de sodiu sînt trei substanţe dintre cele mai accesibile cu care, fără a dăuna sănătății şi mediului înconjurător, se poate menţine perfect curățenia în gospodăria casnică, se poate lustrui, deodora şi dezinfecta aproape orice suprafaţă în casă.

Sucul de lămîie poate lustrui metalele, împrospăta aerul în cămară, poate să vă ajute să scăpaţi de sedimentele formate de apă, curăţă sticla. Acidul citric, de asemenea, vă ajută sa scăpaţi de petele de pe haine, mobilă şi alte suprafeţe.

Oţetul nu miroase atît de plăcut, dar din cauza acidităţii vă poate ajuta  să scăpaţi de sedimentele formate de apă şi de mucegai, curăţă chiuvete şi pardoseli şi chiar izgoneşte musculițele de fructe (lăsaţi doar un mic recipient cu oţet deschis la bucătărie).

Bicarbonatul de sodiu în formă pură sau în amestec cu apa formînd o pastă îndepărtează murdăria persistentă de pe ustensilele de bucătărie, cuptoare, băi şi blaturi. În plus, o cutie cu bicarbonat de sodiu în cămară, sub chiuvetă sau în frigider absoarbe foarte bine mirosurile.

Coca-Cola funcţionează foarte bine îndepărtînd murdăria de pe plăcile de gresie și faianță. În genere, este un lucru minunat pentru curăţarea bateriilor auto oxidate şi lustruirea detaliilor de crom.

Există, de asemenea, alte aplicaţii ale acestui lichid. Puteţi fierbe cola într-o cratiţă cu resturi de alimente arse pentru a curăța vasul.

Folia de aluminiu. Umpleţi un recipient mare cu apă clocotită, adăugaţi un pic de  praf de bicarbonat de sodiu şi puneţi în interior o bucată mare de folie de aluminiu uşor mototolită. Aruncaţi în interior obiecte din argint şi aşteptaţi cîteva minute, apoi mişcaţi recipientul pentru a vă asigura că toate obiectele de argint au intrat în contact cu folia. Ca urmare decolorarea şi opacitatea argintului vor dispărea într-un mod miraculos! Trebuie de remarcat faptul că folia de aluminiu de o calitate mai bună acţionează mai bine decît cea ieftină.

Keywords:

ecologie , sanatate , igiena

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1908
Populația:
629 locuitori

Goianul Nou este un sat din cadrul comunei Stăuceni, municipiul Chișinău. Localitatea se află la distanța de 12 km de municipiul Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia constituia 629 de oameni. Satul Goianul Nou a fost înființat în anul 1908.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.