01 october 2019, 04:00 Health views 67901
01 october 2019, 04:00 Health views 67901

Ceai pe bază de plante cu vitamine pentru creşterea hemoglobinei

Foto: ecology.md

După cum am putut observa, problema insuficienţei de hemoglobină astăzi preocupă multă lume. Aşa că am vrea să împărtăşim cu Dvs o reţetă foarte interesantă a ceaiului pe bază de plante cu vitamine, care îmbunătăţeşte sîngele, în general, şi, în special, creşte hemoglobina.

Baza ceaiului o constituie fructele măceşului. Ţineţi minte că tipurile şi soiurile de măceş sînt diferite, însă cea mai potrivită pentru ceai este planta cu fructe de formă alungită. Înainte de a face o infuzie, striviţi-le.

Componentele suplimentare cu vitamine sînt frunzele uscate de arbuşti fructiferi: coacăza neagră, zmeura, cătina, murele, etc.

De asemenea, ar fi foarte bine (însă nu este obligatoriu) să adăugaţi plante sălbatice colectate în pădure: frunze de căpşuni, de pufuliţe, flori de mierea-ursului, trifoi roşu, rădăcini de brusture, coada-calului, de păpădie, talpa gîştei, magheran, pojarniţa, fructe de păducel şi scoruş roşu.

Datorită numărului mare de componente, fiecare din ele este luată în cantităţi foarte mici. Chiar şi măceşul - doar 3-4 boabe la un termos de 1,5 litri.

În concluzie, vrem să menţionăm că vara, atunci cînd produsele alimentare şi aşa sînt foarte variate şi bogate în vitamine, puteţi  să luaţi o pauză în utilizarea acestui ceai, pentru ca organismul să nu să se deprindă cu aceleaşi ierburi.


Source: ecology.md

Keywords:

sanatate , vitamine , plante

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1555
Populația:
2063 locuitori

Trebisăuţi este un sat şi comună din raionul Briceni. Trebisăuţi este unicul sat din comuna cu acelaşi nume, situat pe malul stîng al rîului Draghişte. Satul Trebisăuţi se află la o distanţă de 7 km de oraşul Briceni. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 2063 de oameni. Satul Trebisăuţi este atestat documentar în anul 1555.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.