28 october 2014, 10:28 Health views 17891
28 october 2014, 10:28 Health views 17891

Secretul reparării ADN-ului, descifrat: ne vindecăm de cancer?

Oamenii de ştiință au reuşit să descifreze mecanismele de reparare ale ADN-ului celulelor canceroase, ceea ce va permite ca tratamentele să fie mult mai eficace şi să ducă la vindecarea bolii.

O echiрă internațională de oameni de ştiință, condusă de cercetătorii de la Universitatea Davis din California, a descoperit că repararea ADN-ului din celulele canceroase nu este o stradă cu sens unic, aşa cum se credea.

Descoperirile lor arata în schimb că această recombinare, un proces important de reparare a ADN-ului, are un mecanism de auto-corectare, care permite codului genetic să facă o transformare virtuală şi să se regenereze.

"Acest mecanism de reparare ar putea să ne spună de ce aceste celule canceroase devin rezistente la tratamentul cu radiații şi chimioterapie, care lucrează la deteriorarea ADN-ului", a spus Heyer.

Dacă putem confirma faptul că aceste mecanisme există şi în celulele umane, atunci vom determina celulele canceroase să fie mai sensibile la deteriorarea ADN-ului, datorită tratamentului", a concluzionat Heyer.

Keywords:

sanatate , cancer , vindecare , ADN

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1800
Populația:
1890 locuitori

Ţînţăreni este un sat şi comună din raionul Teleneşti. Ţînţăreni este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanţa de 25 km de oraşul Teleneşti şi la 75 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1890 de oameni. Satul Țînțăreni a fost menționat documentar în anul 1800.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.