31 january 2022, 16:30 Health views 13600
Vremea rece îți afectează pielea! Noi îți spunem cum să o tratezi
Photo: tipslife.ru
31 january 2022, 16:30 Health views 13600

Vremea rece îți afectează pielea! Noi îți spunem cum să o tratezi

În sezonul rece, foarte multe persoane se confruntă cu problema coatelor uscate. Însă dacă ai pielea sensibilă, cu tendinţă de uscare, şi mai ai şi un job la birou, cel mai probabil că te confrunţi cu această neplăcere mai tot timpul, nu numai în anotimpurile reci.

Tocmai de aceea, este indicat ca măcar săptămînal să îţi faci un tratament pentru coate. Neglijate, aceste zone uscate de piele se pot crăpa şi, în cazuri grave, pot apărea chiar şi sângerări. În plus, coatele excesiv de uscate ajung să fie sensibile la orice atingere şi chiar să usture.

Iată cum îţi poţi prepara singură un tratament natural eficient pentru zona coatelor, din doar câteva ingrediente. Vei avea nevoie de o linguriţă de cremă de gălbenele, de o linguriţă de miere, puţin suc de lămâie şi o fiolă de vitamina A.

Amestecă toate ingredientele într-un recipient de sticlă sau din ceramică şi aplică cu generozitate tratamentul pe zonele afectate. Cel mai indicat ar fi să îţi aplici acest tratament seara, înainte de culcare, şi să dormi îmbrăcată într-o bluză cu mânecă lungă, pentru ca tratamentul să-şi facă efectul timp îndelungat, la căldură. Dacă nu vrei însă să dormi cu acest tratament pe coate, aplică-l oricând ai timp, lasă-l să acţioneze câteva minute, spală-ţi coatele şi apoi aplică cremă hidratantă. Orice variantă vei alege, vei remarca cu siguranţă, a doua zi de dimineaţă, că pielea coatelor este hidratată şi fină.

Poţi ţine acest amestec fără probleme la frigider, timp de două-trei zile, şi poţi repeta tratamentul. De fapt, pentru efecte de lungă durată este recomandat să aplici masca măcar o dată pe săptămână. Însă dintr-un amestec precum cel de mai sus vei obţine suficient produs pentru două aplicări.

Source: www.prime.md

Keywords:

piele , frumusete , iarna , sanatate

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1757
Populația:
3271 locuitori

Filipeni este un sat şi comună din raionul Leova. Filipeni este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 8 km de orașul Leova și la 92 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 3271 de oameni. Satul Filipeni a fost menționat documentar în anul 1757.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.